, Παρασκευή
23 Φεβρουαρίου 2024

Θεσσαλονίκη: Κοντινοί και … φθηνοί χριστουγεννιάτικοι προορισμοί στο παρά πέντε

Λίγες ημέρες απέμειναν για τα Χριστούγεννα, τη μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης, και οι περισσότεροι έχουν εγκαίρως φροντίσει να κάνουν κράτηση σε αγαπημένους και παραδοσιακούς προορισμούς για τις γιορτινές ημέρες.

Γράφει η Ρεγγίνα Σαβούρδου

Όσο, όμως, οι ημέρες πλησιάζουν στα Χριστούγεννα, τόσο λιγότερες επιλογές υπάρχουν αλλά κυρίως τόσο πιο «τσιμπημένες» είναι οι τιμές των διαθέσιμων καταλυμάτων. Η Pricefox, η πλατφόρμα σύγκρισης ασφαλειών αυτοκινήτου και παρόχων ενέργειας, πραγματοποίησε έρευνα και παρουσίασε τους δέκα πιο φθηνούς προορισμούς, από την Αθήνα και από τη Θεσσαλονίκη, για όσους θεωρούν πως είναι πλέον αργά για οικονομικό κατάλυμα.

Για ένα ιδανικό τετραήμερο απόδρασης από την καθημερινότητα μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων, της τελευταίας στιγμής, η Pricefox προτείνει οικονομικές λύσεις, με τις τιμές υπολογισμένες για δύο άτομα, την περίοδο 22 έως 26 Δεκεμβρίου, για μετακίνηση με το όχημά τους, μέσω του Booking και του Βρίσκω Απόσταση.

Από €100 το άτομο για 4 διανυκτερεύσεις

Ξεκινώντας από την Αθήνα, για τα φετινά Χριστούγεννα προτείνει πέντε προορισμούς, με διαμονή ανά άτομο που ξεκινά από τα 100 ευρώ για 4 διανυκτερεύσεις.

● Στον αντίποδα της δημοφιλούς και κοσμοπολίτικης Αράχοβας, οι Δελφοί, σε απόσταση 2,5 ωρών από την Αθήνα και κόστος μετακίνησης στα 32,94 ευρώ ανά άτομο, διατηρούν ένα πιο χαμηλό προφίλ, κάτι που ισχύει και για τις τιμές στα ξενοδοχεία της περιοχής. Διατίθενται ξενοδοχειακές μονάδες από 100 ευρώ το άτομο για 4 διανυκτερεύσεις και εκτός από το αρχαιολογικό ενδιαφέρον που παρουσιάζουν, βρίσκονται και δίπλα στον Παρνασσό, τον πρωταγωνιστή του χειμώνα για τους περισσότερους.

● Το Πήλιο δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα, καθώς συγκαταλέγεται ανάμεσα στους δημοφιλέστερους ορεινούς προορισμούς στη χώρα.

● Στη Βυζίτσα, μόλις 4 ώρες από την Αθήνα και κόστος μεταφορικών ανά άτομο στα 69,36 ευρώ, μπορεί να βρει κανείς δωμάτιο από 108 ευρώ το άτομο για 4 διανυκτερεύσεις και να ανακαλύψει τα παραδοσιακά χωριά και την πλούσια φύση στο βουνό των Κενταύρων με οικονομικούς όρους.

● Παραδοσιακός προορισμός για οποιαδήποτε εποχή του χρόνου, το Ναύπλιο φιγουράρει σε όλες τις ταξιδιωτικές λίστες. Στην πρωτεύουσα της Αργολίδας, η διαμονή για το πενθήμερο των Χριστουγέννων ξεκινάει από τα 120 ευρώ το άτομο για 4 διανυκτερεύσεις και τα μεταφορικά είναι στα 26,16 ευρώ το άτομο.

● Η Ορεινή Ναυπακτία αποτελεί, επίσης, μια καλή επιλογή με γραφικά χωριουδάκια παραδομένα στη φύση. Η διαμονή στο χωριό Ελατού ξεκινά από 161 ευρώ το άτομο για 4 διανυκτερεύσεις, ενώ τα μεταφορικά υπολογίζονται στα 63,28 ευρώ το άτομο.

● Από τους δημοφιλέστερους προορισμούς στην Πελοπόννησο είναι τα Καλάβρυτα, που φιγουράρουν στις επιλογές των περισσότερων αυτήν την περίοδο. Η διαμονή στον περιζήτητο χειμερινό προορισμό ξεκινά από 181 ευρώ το άτομο για 4 διανυκτερεύσεις και το κόστος των μεταφορικών είναι κοντά στα 35,32 ευρώ.

Πολλές οι επιλογές και στα βόρεια

Αν πάμε λίγο βορειότερα, για τους Θεσσαλονικείς οι επιλογές είναι επίσης πολλές.

● Σε ένα βουκολικό σκηνικό, οι Ψαράδεςστις Πρέσπες, σε απόσταση περίπου 3 ωρών από τη Θεσσαλονίκη, μοιάζουν η ιδανικότερη επιλογή για ήρεμες και χαλαρές διακοπές μακριά από όλα. Ο προορισμός δεν θα τινάξει τον προϋπολογισμό σας στον αέρα, καθώς διαθέτει καταλύματα με 106 ευρώ το άτομο για 4 διανυκτερεύσεις και η μεταφορά κατ’ άτομο δεν θα ξεπεράσει τα 39,27 ευρώ.

● Στην Πιερία και στον επιβλητικό Όλυμπο, με τα υπέροχα γραφικά χωριά στις πλαγιές του, το Λιτόχωρο, μόλις 1 ώρα από τη Θεσσαλονίκη, μοιάζει η πιο συμφέρουσα επιλογή για να το ορίσει κανείς ως ορμητήριο της χριστουγεννιάτικης απόδρασής του. Οι τιμές ξεκινούν από 126 ευρώ το άτομο για 4 διανυκτερεύσεις και το κόστος μετακίνησης υπολογίζεται στα 16,21 ευρώ το άτομο.

● Επίσης, το Τσεπέλοβο στα μαγικά Ζαγοροχώρια, στην επιβλητική φύση της Πίνδου, μπορεί να είναι 3,5 ώρες από τη συμπρωτεύουσα με κόστος μεταφορικών στα 48,2 ευρώ το άτομο, όμως πραγματικά αξίζει η διαδρομή. Το κόστος για τα καταλύματα είναι στα 163 ευρώ το άτομο.

● Στις ίδιες τιμές κυμαίνεται και η διαμονή στη Νάουσα, την πόλη του κρασιού στους πρόποδες του Βερμίου, σε απόσταση λίγο μικρότερη της μιάμισης ώρας από τη Θεσσαλονίκη. Τα μεταφορικά κυμαίνονται για το άτομο στα 14,41 ευρώ, εκεί όπου το μεγαλείο της φύσης παντρεύεται με την ηρωική πόλη με πληθώρα επιλογών σε δραστηριότητες.

● Ανάμεσα στο Περτούλι και την Ελάτη, το Νεραϊδοχώρι είναι ένα μέρος που κρύβει όλη τη χειμερινή μαγεία των Χριστουγέννων. Στις 3,5 ώρες από τη Θεσσαλονίκη και κόστος μεταφορικών ανά άτομο στα 46,71 ευρώ, η διαμονή στον ορεινό προορισμό των Τρικάλων ξεκινά από τα 252 ευρώ το άτομο για 4 διανυκτερεύσεις, όπου μπορεί κανείς να επισκεφθεί τον Μύλο των Ξωτικών στα Τρίκαλα, ένα από τα δημοφιλέστερα χριστουγεννιάτικα χωριά σε όλη την Ελλάδα.

Πηγή Political