, Κυριακή
16 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Κώστας Σκρέκας: Έως και 15% μπορεί να κερδίσει ο καταναλωτής χρησιμοποιώντας την πλατφόρμας του e-katanalotis

Eως και 15% μπορεί να γλιτώσει ένας καταναλωτής (σ.σ. στις τιμές των προϊόντων που αγοράζει), χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα του e-katanalotis, σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα (22.05.24), ο Υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας μιλώντας στην ΕΡΤ.

Ο Κώστας Σκρέκας επισήμανε πως στην πλατφόρμα του e-katanalotis, δημιουργούμε τη λίστα των προϊόντων και βλέπουμε το σύνολο των προϊόντων (σ.σ. το οποίο χρειαζόμαστε) σε ποιο σούπερ μάρκετ οι τιμές είναι χαμηλότερες.

Ο ίδιος ανέφερε πως η επιστολή που έστειλε ο πρωθυπουργός στην Κομισιόν είναι η πρώτη επιστολή που στέλνεται από πρωθυπουργό κράτους – μέλους. Η επικεφαλής της Κομισιόν, Φον ντερ Λάιεν αναγνώρισε το δίκαιο της επιστολής του πρωθυπουργού.

Η Ελλάδα πρωτοπορεί στην προσπάθεια αντιμετώπισης αθέμιτων πρακτικών από τις πολυεθνικές, ανέφερε.

Ο κ. Σκρέκας, ανέφερε σε σχέση με τις πολυεθνικές, πως χρησιμοποιούν διάφορες πρακτικές για μεγιστοποίηση του κέρδους, όπως για παράδειγμα:

Διαφορετικές ζώνες τιμολόγησης για το ίδιο προϊόν
Ίδιο προϊόν σε διαφορετική συσκευασία
Περιορισμοί στην ελεύθερη διακίνηση προϊόντων
Αποτέλεσμα είναι ίδια προϊόντα να έχουν διαφορετικές τιμές. Το πρόβλημα αυτό δεν μπορεί να αντιμετωπίσει ένα κράτος – μέλος, σημείωσε ο υπουργός. Είναι και άλλα κράτη – μέλη που έχουν αντιμετωπίσει και το συζητάμε μαζί τους. Ζητούμενο είναι να ληφθούν μέτρα για την προστασία ενιαίας αγοράς.

Πηγή: NewsIt

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.