, Δευτέρα
25 Σεπτεμβρίου 2023

Μέχρι τις 7 Ιουνίου οι δεσμευτικές προσφορές για τη ΔΕΠΑ

DEPAΕγκρίθηκαν και τυπικά, κατά το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, οι όροι της σύμβασης πώλησης της ΔΕΠΑ.

Οι όροι αναμένεται να σταλούν στους διεκδικητές της ΔΕΠΑ και του ΔΕΣΦΑ μέσα στο Σαββατοκύριακο, με αυτούς να έχουν προθεσμία έως τις 7 Ιουνίου, για να καταθέσουν τις δεσμευτικές τους προσφορές. Στους όρους της σύμβασης πώλησης προβλέπεται η μείωση του ύψους της εγγυητικής επιστολής που θα καταβάλει ο πλειοδότης στο 10%, από 20% που συζητιόταν έως τώρα.

Επίσης, κατόπιν και της σχετικής έκκλησης του διευθύνοντος συμβούλου της Gazprom, Αλεξέι Μίλερ, προς τον πρωθυπουργό, στην πρόσφατη συνάντησή τους στην Αθήνα, αποφασίστηκε ότι, στην περίπτωση που η ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού μπλοκάρει τελικά τη συμφωνία, θα επιστραφεί το σύνολο της εγγυητικής.

Στο ζήτημα των χρεών των ιδιωτών προς τη ΔΕΠΑ, αποφασίστηκε ότι, εάν οι οφειλές αυτές δεν έχουν εξοφληθεί έως τις 21/12/2015, τότε αυτές θα αφαιρεθούν από το τίμημα της πώλησης (το ΤΑΙΠΕΔ θα πληρώσει το 65% και τα ΕΛΠΕ το 35%).

newmoney.gr