, Πέμπτη
09 Φεβρουαρίου 2023

Μειώσεις έως 50% στις συντάξεις!

suntaxiouxoi 3
Σοβαρές αποκαλύψεις κάνει η Ένωση για την Υπεράσπιση της Εργασίας και του Κοινωνικού Κράτους αναφορικά με τις επικείμενες μειώσεις συντάξεων.
Ειδικότερα αποκαλύπτει πως οι μειώσεις στις συντάξεις γήρατος όλων των Ασφαλιστικών Ταμείων θα φτάσει έως και το 50%.
Οι μειώσεις αφορούν ασφαλισμένους που βγαίνουν στη σύνταξη πριν τη συμπλήρωση του 67ου έτους, έχουν λίγα χρόνια ασφάλισης (λιγότερα από 25 χρόνια ασφάλισης ή 7.500 ΗΑ) και είχαν κατά τα τελευταία έτη του εργασιακού τους βίου χαμηλό μισθό (κάτω των 900 €).
ΟΙ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ 1-7-2015
 
1) Με τις διατάξεις του άρθρου 2 (υποπαρ. Ε2 περ. 1) του ν. 4336/2015 επέρχεται μεταβολή ως προς το καταβαλλόμενο ποσό σύνταξης λόγω γήρατος για όσους ασφαλισμένους συνταξιοδοτούνται από 1/7/2015 και μετά και είναι δικαιούχοι κατωτάτου ορίου σύνταξης.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την διάταξη «Για όσους η συνταξιοδότηση λόγω γήρατος από τους Οργανισμούς Κύριας ή Επικουρικής Ασφάλισης, αρχίζει από 1/7/2015 και εφεξής, λαμβάνουν μόνο το ποσό σύνταξης που προκύπτει βάσει των οικείων καταστατικών και γενικών διατάξεων (οργανικό ποσό).
Εάν το ποσό που προκύπτει είναι κατώτερο του εκάστοτε προβλεπόμενου κατωτάτου ορίου χορηγείται το (οργανικό) ποσό αυτό…».
Μετά από τη συμπλήρωση του 67ου έτους, σύμφωνα με την διάταξη, καταβάλλεται το εκάστοτε προβλεπόμενο κατώτατο όριο. Σε περίπτωση που το προκύπτον (οργανικό) ποσό είναι μεγαλύτερο του κατωτάτου ορίου, καταβάλλεται το (οργανικό) ποσό αυτό.
Διαβάστε περισσότερα στο paraskhnio.gr