«Οι εταίροι μας ξεκινάνε από το e-mail… Χαρδούβελη»

ENFIA / φωτο Σάββας Αυγητίδης
φωτο Σάββας Αυγητίδης / karfitsa.gr
«Δεν θα υπάρξουν αυτά που γράφουν, τα ακραία, μπορεί να μετατεθούν(…) προσωρινά κάποια θέματα που είχαμε πει προεκλογικά, όπως ο ΕΝΦΙΑ», είπε στον Αlpha 989 ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας.
«Όσον αφορά τον ΦΠΑ,  επίσης λέγονται πράγματα που δεν ισχύουν. Ο ΦΠΑ δεν έχει κλειδώσει ακόμη, αν μειωθεί από το 23% στο 18 ή το 16% θα είναι καλό, αν δεν αυξηθούν οι χαμηλοί συντελεστές, θα προσπαθήσουμε είναι να κρατήσουμε χαμηλά τους χαμηλούς συντελεστές» πρόσθεσε και εκτίμησε ότι θα υπάρξει φόρος πολυτελείας.«Οι εταίροι μας ξεκινάνε από το e-mail  Χαρδούβελη»
Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις εκτίμησε ότι «τελικά θα υπάρξει συμφωνία. Προβλέπω συμφωνία μες τον Μάη και νομίζω θα είναι καλή, θα μας ανοίγει δυνατότητες και προοπτικές. Δεν μπορεί να αργήσει πολύ πιστεύω εντός του Μαΐου θα λυθεί το ζήτημα. Αίσθηση και του κ. Τσίπρα ότι πολύ σύντομα θα υπάρξει λύση, έχουμε και εμείς όπλα, δεν πάμε αμαχητί».
Για τον Γ. Στουρνάρα, ο κ. Μπαλαούρας είπε «δεν νομίζω ότι έγινε υποκλοπή. Νομίζω ότι πρωτοβουλίες διαφόρων στελεχών για να έχουν καλές σχέσεις με ομάδες ή δημοσιογράφους μπορεί να διαρρέουν κάποια πράγματα. Εάν το στέλεχος αυτό είναι στο γραφείο τύπου του διοικητή της ΤτΕ το πρόβλημα είναι πολύ πιο σοβαρό από οποιοδήποτε άλλο στέλεχος. Αυτό δεν σημαίνει ότι ήταν σε γνώση του Στουρνάρα. Νομίζω ότι ο Στουρνάρας θα πρέπει να προχωρήσει στην προσπάθεια που κάνει η χώρα».