Οι Ρώσοι ετοιμάζονται να απολαύσουν… "Σουρωτή"

Σουρωτή
Οικονομικοί παράγοντες κάνουν λόγο για δέσμευση του κ Σαββίδη να διατηρηθούν όλες οι θέσεις εργασίας και να αυξηθούν οι εξαγωγές των προιόντων της σουρωτής κυρίως προς Ρωσία…

Η Σουρωτή ΑΕ, στη Θέρμη Θεσσαλονίκης – εκεί όπου ήθελε να κάνει προπονητικό κέντρο του ΠΑΟΚ, στο στόχαστρο του Ιβάν Σαββίδη. Σύμφωνα με πληροφορίες από οικονομικούς παράγοντες του δικεφάλου του βορρά, ο επιχειρηματίας θέλει να επενδύσει ύστερα από συναντήσεις που είχε με εκπροσώπους των μετόχων και των εργαζομένων.
Οι ίδιοι παράγοντες κάνουν λόγο για δέσμευση του κ Σαββίδη να διατηρηθούν όλες οι θέσεις εργασίας και να αυξηθούν οι εξαγωγές των προιόντων της σουρωτής κυρίως προς Ρωσία. Ενδιαφέρον για την εταιρεία έχει αναπτύξει, και η coca cola αν και το εργοστάσιο της στο ίδιο δήμο, στην περιοχή της Ραιδεστού, έχει συρρικνωθεί. Να σημειώσουμε ότι μερίδιο μετοχικό 16% κατέχει ο Δήμος Θέρμης, ενώ η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ελέγχει ποσοστό 4,5%. Αν όχι στην πρώτη περίπτωση, βλ προπονητικό κέντρο, στη δεύτερη μάλλον τα πράγματα είναι υπέρ του κ Σαββίδη, αφού όπως είναι γνωστό Τζιτζικώστας – Ιβαν διατηρούν άριστες σχέσεις.
Nα σημειωθεί ότι η ευρύτερη περιοχή έχει ιδιαίτερη σημασία για τον ομογενή επενδυτή λόγω της μονής του Αγίου Παϊσίου λίγο πριν τη Σουρωτή αλλά και το Αγίασμα στην Αγία Παρασκευή, όπου εκατοντάδες Ρώσοι πηγαίνουν για προσκύνημα (βλ ταμπέλες στα ρώσικα)
Αγίασμα, φωτο Σάββας Αυγητίδης