, Δευτέρα
17 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Οικονόμου: Ισχυρό πακέτο στήριξης που ανακουφίζει νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Για τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση για τον περιορισμό των ανατιμήσεων στα καύσιμα μίλησε στην εκπομπή “Live News” και τον Νίκο Ευαγγελάτο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

«Πρόκειται για ένα ισχυρό πακέτο στήριξης, προκειμένου να μετριάσουμε τις σφοδρές επιπτώσεις που ζούμε όλοι, επικεντρωμένο στους ευάλωτους, αλλά όχι μόνο σ΄αυτούς, αλλά και στον κόσμο των επιχειρήσεων, και στην εφοδιαστική αλυσίδα και στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οριζόντια σε όλους τους καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας» σημείωσε ο κ. Οικονόμου.

«Νομίζω ότι είναι ένα ακόμα πρόγραμμα ενίσχυσης που βοηθά την κοινωνία να αντέξει, ανακουφίζει με κάποιο τρόπο τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, χωρίς ταυτόχρονα να διαλύει τα δημόσια οικονομικά» συμπλήρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, επαναλαμβάνοντας ότι η κυβέρνηση έχει στόχο να επανάλθει η ελληνική οικονομία σε ρυθμούς ανάπτυξης.

Σχολιάζοντας το μέτρο της επιδότησης των λογαριασμών ρεύματος ο κ. Οικονόμου υπογράμμισε πως η έκρηξη στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος θα αποτυπωθεί κυρίως στους λογαριασμούς του επόμενου μήνα. «Η στήριξη τον επόμενο μήνα είναι περίπου διπλάσια από όσα δίνονταν τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο, μιλάμε για 636 εκατ. ευρώ» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, συμπληρώνοντας ότι στόχος είναι τα ευάλωτα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις.

«Είναι τεράστιο το ζήτημα, είναι ίσως το μεγαλύτερο πρόβλημα οι λογαριασμοί ρεύματος στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, γιατί δημιουργούν κόστη που μετακυλίονται στους καταναλωτές. Είναι ίσως το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε ως κοινωνία» επανέλαβε ο Γιάννης Οικονόμου, τονίζοντας: «Και γι’ αυτό η ενίσχυση είναι πολύ μεγάλη. Από τον Σεπτέμβριο μέχρι τώρα, προσεγγίζουμε τα 4 δισ. ευρώ για τη στήριξη της ελληνικής κοινωνίας».

Μιλώντας για τις μελλοντικές τιμές στα καύσιμα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι όλοι θα πρέπει να είναι επιφυλακτικοί. «Έχουμε ένα πόλεμο που βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ έχουμε παρακολουθήσει ένα ντόμινο κρίσεων που επηρεάζει το εισόδημα των πολιτών» ανέφερε ο κ. Οικονόμου, υπογραμμίζοντας ότι είναι νωρίς ακόμα για να γίνουν προβλέψεις για τους επόμενους μήνες.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.