05:42, Κυριακή
03 Ιουλίου 2022

Όλες οι αλλαγές στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων

Τράπεζες, φωτο Σάββας Αυγητίδης
http://e-photopress.blogspot.gr/
Το νέο νομοσχέδιο που αφορά την κινητικότητα στο Δημόσιο και θα προβλέπει υποχρεωτικές μεταθέσεις δημοσίων υπαλλήλων στους τομείς υγείας και εθελοντικές μεταθέσεις στους υπόλοιπους τομείς για τις οποίες όμως θα παρέχονται γενναιόδωρα κίνητρα, ετοιμάζεται να παρουσιαστεί στα μέσα Δεκεμβρίου.
Με τις Περιφέρειες να αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο πρόβλημα σε ελλείψεις προσωπικού, οι υπάλληλοι το δημοσίου πρόκειται να έχουν σημαντικά κίνητρα ώστε να μετακινηθούν εθελοντικά σε αυτές. Σύμφωνα με πληροφορίες, η μετακίνηση των υπαλλήλων θα γίνεται υποχρεωτικά σε τομείς υγείας, ενώ σημαντικό κίνητρο αποτελεί ο πλασματικός διπλασιασμός της προϋπηρεσίας που θα παρέχεται και ο οποίος θα βοηθά τον υπάλληλο να ανεβαίνει κλιμάκιο και να έχει και την αντίστοιχη αύξηση.
Έτσι, αν κάποιος επιλέξει να μετακινηθεί σε μία δημόσια υπηρεσία για δύο έτη, θα λάβει μπόνους προϋπηρεσίας 4 ετών. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εθελοντική μετακίνηση δεν θα ισχύει για τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της Περιφέρειας όπου διαπιστώνονται δραματικές ελλείψεις.
 
Διαβάστε περισσότερα στο: toxrima.gr