Παράταση του ΕΣΠΑ επιδιώκει το ΥΠΟΙΚ

ypoyrgeio_oikonomikon-2Παράταση έξι ή δώδεκα μηνών στα προγράμματα του ΕΣΠΑ 2007-2013 και επαναπροσανατολισμό των κατευθύνσεων του ΕΣΠΑ της περιόδου 2014-2020 επιδιώκει το υπουργείο Οικονομίας.
Εξάλλου, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Γιώργος Πατούλης, χαιρετίζει την απόφαση του υπηρεσιακού υπουργού Οικονομίας Νίκου Χριστοδουλάκη να ζητήσει παράταση για 6 έως 12 μήνες της προθεσμίας για την απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ 2007-2013.
Παράλληλα, εκφράζει τον προβληματισμό του για τη διακοπή εργασιών χρηματοδοτούμενων έργων του ΕΣΠΑ. «Από το Φεβρουάριο του 2015, δεν έχει αποπληρωθεί ούτε ένα ευρώ. Όλα τα εργοτάξια στην Ελλάδα, σε όλους τους δήμους, έχουν «νεκρώσει» και έχει γίνει διακοπή έργων», σημειώνει ο κ. Πατούλης.
Εκτιμά ότι η μη συνέχιση των έργων θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην αυτοδιοίκηση, επισημαίνοντας ότι, «χωρίς να ευθύνονται οι δήμοι, μπορεί να έρθουν αντιμέτωποι με ποινικές, αστικές, πειθαρχικές συνέπειες, που θα επιζητηθούν από τους εργολάβους για τη μη εκτέλεση των έργων»…
Διαβάστε περισσότερα στο toxrima.gr