22:24, Τετάρτη
06 Ιουλίου 2022

Ποιες συντάξεις «τσεκουρώνουν» κατά 35%

Τράπεζες, φωτο Σάββας Αυγητίδης
Δεν έχουν σταματήσει τα χτυπήματα για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους που δεν είχαν την τύχη να βρεθούν στα υψηλότερα οικονομικά στρώματα και βλέπουν το φορολογικό βάρος και η διάσωση των Ταμείων να πέφτει εκ νέου στη πλάτη τους.
10.000 συνταξιούχοι τραπεζικοί υπάλληλοι θα δουν συγκλονιστικές μειώσεις που θα αγγίξουν μέχρι το 30%. Οι περικοπές θα αφορούν όσους λαμβάνουν σύνταξη μέσω του προσυνταξιοδοτικού καθεστώτος, μετά από τροπολογία που κατέθεσε το υπουργείο Εργασίας στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.
Η τροπολογία, όπως αναφέρεται στην εφημερίδα Καθημερινή, υποχρεώνει το Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Τραπεζοϋπαλλήλων (ΕΤΑΤ) να ενταχθεί στον νέο Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ). Στην πράξη, πρόκειται για διάταξη που προστέθηκε έπειτα από πίεση των πιστωτών, καθώς στο προσχέδιο του μνημονίου με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ορίζεται ξεκάθαρα ότι πρέπει να καταργηθούν όλα τα προσυνταξιοδοτικά δικαιώματα και οι διατάξεις που παρέχουν προνομιακή μεταχείριση σε συγκεκριμένες ομάδες ασφαλισμένων…
 
Διαβάστε περισσότερα στο toxrima.gr.