, Παρασκευή
12 Απριλίου 2024

search icon search icon

Ποιοι είναι οι συνταξιούχοι που γλυτώνουν το ψαλίδι στο εφάπαξ

suntaksiouxoiΜε την εφαρμογή, από τον επόμενο χρόνο, της «ρήτρας μηδενικού ελλείμματος» στα ασφαλιστικά ταμεία οι μόνοι συνταξιούχοι που δε θα βλέπουν μείωση στη σύνταξή τους κάθε μήνα θα είναι όσοι ανήκουν σε ταμεία που δεν είναι ελλειματικά. Στην αντίθετη περίπτωση και στις περιπτώσεις που διαπιστώνεται «μαύρη τρύπα» στους προϋπολογισμούς τους θα περικόπτονται αυτομάτως οι παροχές. Εκτιμάται ότι οι μειώσεις θα κυμανθούν γύρω στο 20%

Από το 2014 κάθε ασφαλισμένος θα έχει «ατομικό λογαριασμό» όπου θα καταγράφονται οι εισφορές του. Ενιαίο σύστημα είσπραξης εισφορών τίθεται σε εφαρμογή από την 1η Δεκεμβρίου

Αυτόματες θα είναι οι μειώσεις από το 2014 σε επικουρικές συντάξεις και εφάπαξ. Από τον επόμενο χρόνο μπαίνει σε εφαρμογή η «ρήτρα μηδενικού ελλείμματος», με αποτέλεσμα όπου υπάρχει «μαύρη τρύπα» να μπαίνει αυτομάτως μαχαίρι στις παροχές.

Στο «στόχαστρο» σε πρώτη φάση θα βρεθεί το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων, όπου θα υπάρξουν και νέες περικοπές στο καταβαλλόμενο βοήθημα. Από κόσκινο θα περνάνε και τα επικουρικά ταμεία, όπου θα γίνεται κάθε τρίμηνο αξιολόγηση και θα… αναπροσαρμόζονται οι παροχές.

Συνέχεια στο paraskhnio.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.