Ποιοι ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης μίλησαν για «θαύματα» και για «στενή επιτήρηση»;


Οι δηλώσεις των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης δίνουν την περιρρέουσα ατμόσφαιρα που επικρατεί για την Ελλάδα στο Εurogroup η οποία όπως φαίνεται είναι ιδιαίτερα βαριά.
Ότι είναι δύσκολο να  επιτευχθεί συμβιβασμός, υπογράμμισε ερωτηθείς σχετικά από δημοσιογράφους ο υπουργός Οικονομικών του Λουξεμβούργου, Πιέρ Γκραμένια.
Ο κ.  Γκραμένια τόνισε πως μέρα με τη μέρα η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας δυσχεραίνεται ωστόσο, αρνήθηκε να σχολιάσει το ενδεχόμενο ενός Grexit «Η ελληνική κυβέρνηση υπέβαλλε μια πρόταση, πρέπει να δουλέψουμε σε αυτόν τον κατάλογο και να επιτευχθεί ένας συμβιβασμός», σημείωσε.
Προσερχόμενος στο Eurogroup ο Βέλγος ΥΠΟΙΚ, Γιόχαν Βαν Όβερτβελντ, είπε πως το αν θα υπάρξει λύση στο ελληνικό ζήτημα εξαρτάται από τους πολιτικούς οι οποίο, όπως τόνισε, «μπορούν να κάνουν θαύματα».
«Εξαρτάται από τους πολιτικούς και οι πολιτικοί μπορούν να κάνουν θαύματα και πιστεύω ότι και σήμερα μπορεί να γίνει αυτό», τόνισε.
Την ίδια ώρα, ο υπουργός Οικονομικών της Μάλτας, Έντουαρντ Σκικλούνα, υπογράμμισε την ανάγκη να  μεταρρυθμιστεί πραγματικά η Ελλάδα
«Η όλη φάση θα είναι συντομότερη. Ο ειδήμονες μας και οι Θεσμοί θα πρέπει να καταλήξουν με ένα σύστημα στενής επιτήρησης», είπε.
ΦΩΤΟ:eurokinissi.gr