, Τρίτη
28 Νοεμβρίου 2023

Πόσο αξίζουν Chanel, Dior, Rolex και Zara – Γιατί η Nike κρατά τα σκήπτρα

Η Nike διατηρεί τον τίτλο της ως η πιο πολύτιμη φίρμα ένδυσης στον κόσμο, παρά το ότι η αξία της μειώθηκε κατά 6% στα 31,3 δισ. δολάρια ΗΠΑ, σύμφωνα με νέα έκθεση της κορυφαίας εταιρείας συμβούλων αποτίμησης brands, Brand Finance.

Κάθε χρόνο, η κορυφαία συμβουλευτική εταιρεία αποτίμησης εμπορικών σημάτων Brand Finance θέτει σε «κρας τεστ» 5.000 από τις μεγαλύτερες μάρκες και δημοσιεύει πάνω από 100 εκθέσεις, κατατάσσοντας τα brands σε όλους τους τομείς και τις χώρες.

Οι 50 πολυτιμότερες και ισχυρότερες μάρκες ένδυσης στον κόσμο περιλαμβάνονται στην ετήσια κατάταξη Brand Finance Apparel 50 2023.

Η Άνι Μπράουν, γενική διευθύντρια της Brand Finance UK, σχολίασε: «Η Brand Finance UK είναι μια από τις σημαντικότερες μάρκες του κόσμου που έχουν αναδειχθεί από την Ελλάδα. Από την αδιάκοπη δέσμευσή της στην καινοτομία, την ικανότητά της να βρίσκεται μπροστά από τις τάσεις της αγοράς και τις εκτεταμένες συνεργασίες με αθλητές σε όλο τον κόσμο, η Nike έχει εδραιώσει τη θέση της στην κορυφή της βιομηχανίας ένδυσης. Το 2023, συνεχίζει να αξιοποιεί την τεράστια παγκόσμια επιρροή και φήμη της για να ενισχύσει τη θετική αλλαγή στον κόσμο του αθλητισμού και όχι μόνο».

Η New Balance (αύξηση της αξίας της μάρκας κατά 11% σε 1,8 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ) μπήκε στη φετινή κατάταξη ως μία από τις εταιρείες που πρέπει να προσέξετε. Η φήμη και η δημοτικότητά της πρόκειται να εκτοξευθούν στα ύψη μετά τον πρόσφατο θρίαμβο της εντυπωσιακής τενίστριας Coco Gauff στο US Open, όπου η ίδια και η οικογένειά της φόρεσαν με υπερηφάνεια το κατά παραγγελία μπλουζάκι της «Call me Champion». Το 2023 επίσης, παρουσιάστηκε το υπογεγραμμένο παπούτσι της New Balance, το CG1 Vintage. Η νίκη της αναμένεται να προκαλέσει αύξηση των πωλήσεων παπουτσιών, επηρεάζοντας θετικά την αξία της μάρκας New Balance και ενισχύοντας τη θετική φήμη της στον αθλητικό κλάδο.