, Σάββατο
02 Δεκεμβρίου 2023

Προσλήψεις… 400 ατόμων στο μετρό Θεσσαλονίκης!

 
 
Μετρό Σταθμός Βενιζέλου
“Υπογράφηκε η σύμβαση για τις αρχαιολογικές ανασκαφές του μετρό”
“Σταδιακά θα προσληφθούν και θα απασχοληθούν περισσότερα από 400 άτομα διαφόρων ειδικοτήτων και αναμένεται να έρθουν στο φως και άλλες πτυχές από την ιστορία της Θεσσαλονίκης”
—-
Σύμφωνα με ανακοίνωση του αρμόδιου υπουργείου και του γραφείου του υπουργού “Σε συνέχεια της διαπραγμάτευσης του αρμόδιου υπουργού ΥΠΟΜΕΔΙ κ.Χρήστου Σπίρτζη με την ανάδοχο κοινοπραξία του Μετρό Θεσσαλονίκης υλοποιούνται ήδη τα εξής:
• κατασκευάζονται με εντατικούς ρυθμούς οι σταθμοί Πατρίκιος, Νέα Ελβετία, Βούλγαρη καθώς και το Αμαξοστάσιο στο ανατολικό άκρο της βασικής γραμμής του Μετρό
• συναρμολογούνται στο σταθμό Νέα Ελβετία τα δυο μηχανήματα ολομέτωπης κοπής (ΤΒΜ) του έργου προκείμενου να διανοίξουν τα τελευταία 1,9 χλμ. δυο δίδυμων σηράγγων που απομένουν από το σύνολο των 7,8 χλμ.
• ξεκινούν οι προπαρασκευαστικές εργασίες για την κατασκευή με την μέθοδο ανοιχτού ορύγματος της σήραγγας μήκους 1,1 χλμ., η οποία συνδέει το Αμαξοστάσιο με την Βασική Γραμμή του Μετρό.
Η Αττικό Μετρό Α.Ε. υπέγραψε σήμερα, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Υποδομών κ. Γιώργου Δέδε, με την ανάδοχο κοινοπραξία τη συμπληρωματική σύμβαση ύψους 25.000.000 ευρώ για τις αρχαιολογικές ανασκαφές του Μετρό Θεσσαλονίκης. Με την υπογραφή της σύμβασης δίδεται η δυνατότητα για την ολοκλήρωση των αρχαιολογικών ανασκαφών στα υπόλοιπα μέτωπα της βασικής γραμμής του έργου, καθώς έως σήμερα έχει ολοκληρωθεί ποσοστό της τάξεως 82%.
Σταδιακά θα προσληφθούν και θα απασχοληθούν περισσότερα από 400 άτομα διαφόρων ειδικοτήτων και αναμένεται να έρθουν στο φως και άλλες πτυχές από την ιστορία της Θεσσαλονίκης. 
Οι προαναφερόμενες ενέργειες αποδεικνύουν ότι έχει δοθεί οριστική λύση στα πολύπλοκα προβλήματα του Μετρό Θεσσαλονίκης και πλέον έχει ανοίξει ο δρόμος για την απρόσκοπτη ολοκλήρωση αυτού του μεγάλου έργου.
Το Μετρό της Θεσσαλονίκης, με 18 σύγχρονους σταθμούς και 14,5 χλμ. Γραμμής (συμπεριλαμβανομένης και της υπό κατασκευή επέκτασης της Καλαμαριάς) αυξάνει σταδιακά τους ρυθμούς κατασκευής του σε περισσότερα μέτωπα προσφέροντας εργασία και εμπειρία σε ολοένα και μεγαλύτερο εργατικό δυναμικό της χώρας” καταλήγει η ανακοίνωση…
METRO