, Πέμπτη
18 Απριλίου 2024

search icon search icon

Προβληματισμός από την υπερφόρτωση του TAXIS

taxisnetΝα παρατείνει την προθεσμία υποβολής των συγκεντρωτικών καταστάσεων πελατών – προμηθευτών σκέφτεται το υπουργείο Οικονομικών, καθώς προβληματίζεται έντονα από την υπερφόρτωση του συστήματος Taxis μετά τα… παρατράγουδα που δημιουργήθηκαν κατά την υποβολή των εντύπων Ε9, με τα στοιχεία της περιουσιακής κατάστασης των φορολογουμένων, που οδήγησε και στη νέα παράταση για την υποβολή του Ε9.

Η εμπλοκή με τη δήλωση Ε9

Είναι αξιοσημείωτο ότι η «εμπλοκή» που δημιουργήθηκε για πολλοστή φορά κατά την υποβολή των δηλώσεων Ε9 είχε ως αποτέλεσμα δεκάδες χιλιάδες φορολογούμενοι όχι μόνο να μπορούν να δουν την περιουσιακή κατάσταση άλλων φορολογουμένων, αλλά να έχουν τη δυνατότητα και να την τροποποιήσουν.

Όσον αφορά στην παράταση για την υποβολή των συγκεντρωτικών, φαίνεται ότι είναι ήδη ειλημμένη απόφαση, αφού ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Χ. Θεοχάρης, μέσω του αγαπημένου τρόπου επικοινωνίας που έχει υιοθετήσει, του twitter, ανέφερε ότι αναμένει τη σχετική εισήγηση των αρμόδιων παραγόντων του υπουργείου Οικονομικών.

Επισημαίνεται ότι οι τράπεζες για τους τόκους καταθέσεων που χορηγούν, καθώς και για τους τόκους και τις προμήθειες που χορηγούν σε άλλες τράπεζες ή επιτηδευματίες, καθώς και οι επιτηδευματίες για τους τόκους καταθέσεων που λαμβάνουν από τράπεζες, για τους τόκους και τις προμήθειες που καταβάλλουν σε τράπεζες ή λαμβάνουν απ’ αυτές, αλλά και οι επιτηδευματίες για τις πωλήσεις αγαθών και υπηρεσιών εκτός της χώρας, καθώς και για τις αγορές αγαθών ή υπηρεσιών από επιχειρήσεις που δεν ασκούν δραστηριότητα εντός της χώρας δεν υποχρεούνται στην υποβολή των συγκεντρωτικών.

Συνέχεια στο paraskhnio.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.