, Τρίτη
31 Ιανουαρίου 2023

Ψαλίδι στις αποδοχές των εμποροϋπαλλήλων προτείνει η ΕΣΕΕ

katastkyriak2Μείωση -έως και 13%- των μισθών για μισό εκατομμύριο εργαζόμενους στο λιανικό εμπόριο, προτείνει ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) Βασίλης Κορκίδης.

Σε διαφορετική περίπτωση, υποστηρίζει ότι αν δεν υπογραφεί νέα κλαδική σύμβαση, έως τις 31 Οκτωβρίου, μετά τη λήξη της τρίμηνης μετενέργειας, θα ανοίξει ο δρόμος για την υπογραφή ατομικών συμβάσεων και στο εμπόριο.

«Τα δεδομένα της αγοράς και η κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι εμπορικές επιχειρήσεις επιβάλλουν την αναζήτηση μιας νέας κλαδικής συμφωνίας για μείωση των μισθών», δηλώνει στην Ημερησία ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ.

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ προτείνει να μειωθεί ο εισαγωγικός μισθός από τα 863 ευρώ στα 751 ευρώ (όσο ήταν ο κατώτατος μισθός της ΕΓΣΣΕ πριν από την εφαρμογή του Μνημονίου και τη μείωση 22% – 32% που επιβλήθηκε με νόμο).

Συμβιβαστική λύση με την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων για τη σύναψη κλαδικής σύμβασης εργασίας θα επιδιώξει και η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων, δηλώνει από την πλευρά του, στην εφημερίδα ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς, παρά τους περιορισμούς που υπάρχουν και τη μη υποχρέωση εφαρμογής των κλαδικών συμβάσεων από τις επιχειρήσεις που δεν είναι μέλη των εργοδοτικών οργανώσεων.