, Σάββατο
01 Απριλίου 2023

Πτώση άνω του 50% στην Κω λόγω… μεταναστών

kos
Kάμψη στις αναζητήσεις ξενοδοχείων στην Κω που έφτασε το 52% σε σχέση με μια εβδομάδα πριν, κατέγραψε από τις 26 έως τις 31 Μαΐου η μηχανή αναζήτησης ξενοδοχειακών τιμών trivago, σύμφωνα με δημοσίευμα της Telegraph, στον απόηχο των δημοσιευμάτων που υποστήριζαν ότι η ροή μεταναστών από τη Μέση Ανατολή καταστρέφει το κλίμα διακοπών των τουριστών στο νησί.
Αντίθετα, κατά το εν λόγω διάστημα, η trivago καταγράφει αυξημένο ενδιαφέρον για την Κεφαλονιά (+66%), τη Μύκονο (+28%), την Κρήτη, τη Ρόδο και τη Σαντορίνη (από +14% για κάθε περιοχή) και τη Ζάκυνθο (+13%).
Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, σε αντίθεση με τα ευρήματα της Trivago, η Thomas Cook επιμένει ότι η Κως είναι δημοφιλής προορισμός και πως οι πελάτες της συνεχίζουν κανονικά τις διακοπές τους στο νησί και τα πολυτελή θέρετρά του. Απολαμβάνουν τις διακοπές τους στο νησί και τα resort λειτουργούν κανονικά.
Όσον αφορά τους χρήστες της TripAdvisor που επισκέφθηκαν πρόσφατα το νησί, οι περισσότεροι δηλώνουν ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τους μετανάστες, με ορισμένους πιο «σκληρούς» ωστόσο να δηλώνουν ότι θα ακυρώσουν την επίσκεψή τους στο νησί.
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το protothema.gr, ο δήμαρχος Κω Γιώργος Κυρίτσης ζήτησε από τον Αναπληρωτή Υπουργό Ναυτιλίας Θ. Δρίτσα να δρομολογηθεί άμεσα πλοίο για τη μετακίνηση των 1.300 και πλέον προσφύγων και παράνομων μεταναστών, που βρίσκονται στην Κω.
Η μετακίνηση, όπως είπε ο Δήμαρχος πρέπει να γίνει άμεσα ενώ παράλληλα με παρέμβαση του προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο ζήτησε τη συνδρομή του Πολεμικού Ναυτικού για τη μεταφορά των μεταναστών, αν δεν καταστεί δυνατή η δρομολόγηση πλοίου της ακτοπλοΐας.