, Τρίτη
23 Απριλίου 2024

search icon search icon

Σαφάρι ελέγχων σε ιατρεία και επιχειρήσεις στη Θεσσαλονίκη

eforia_elegxosΕπιχειρήσεις και ιατρεία της Θεσσαλονίκης βρέθηκαν στο στόχαστρο των ελέγχων που πραγματοποίησε η Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας, το προηγούμενο διάστημα, για τον εντοπισμό παραβάσεων της φορολογικής νομοθεσίας.
Στο πλαίσιο αυτό κλιμάκιο αστυνομικών, πραγματοποίησε έλεγχο σε επιχείρηση χονδρικού εμπορίου ειδών ιματισμού (ενδυμάτων) ιδιοκτησίας 34χρονου ημεδαπού, όπου διαπιστώθηκε ότι για μέρος των εμπορευμάτων που είχαν εισαχθεί από χώρα της αλλοδαπής, δεν εκδόθηκαν τα αντίστοιχα παραστατικά.
Μάλιστα, από τη σύγκριση αγορών-πωλήσεων της επιχείρησης, βρέθηκε απόκλιση μεταξύ λογιστικού και φυσικού αποθέματος (μέθοδος της κλειστής αποθήκης), που αφορούσε στην μη έκδοση τουλάχιστον ενός (1) παραστατικού πώλησης αξίας 465.295,56 ευρώ για το φορολογικό έτος 2016.
Επίσης, διαπιστώθηκε πως για τα εισαχθέντα εμπορεύματα πληρώθηκαν δασμοί και φόροι σε δασμολογικές κλάσεις που αφορούν νήματα, υφάσματα και υφαντικές ύλες, ενώ βάσει σχετικών τιμολογίων προέκυψε πως εισήχθησαν και εμπορεύματα που δεν υπάγονται στις ανωτέρω δασμολογικές κλάσεις, όπως αξεσουάρ αυτοκινήτου, κοσμήματα, έπιπλα και πολλά άλλα είδη.
Άμεσα ενημερώθηκε το αρμόδιο τελωνείο για την περαιτέρω διερεύνηση της ορθής αντιστοίχισης δασμολογικής κλάσης των εισαγόμενων αγαθών και η αρμόδια Δ.Ο.Υ. για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.
Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.
Παράλληλα, έλεγχος πραγματοποιήθηκε και σε ιατρείο 47χρονης, όπου διαπιστώθηκε ότι για το χρονικό διάστημα πέντε μηνών εντός του τρέχοντος έτους, δεν είχαν εκδοθεί σε (119) περιπτώσεις οι προβλεπόμενες αποδείξεις παροχής υπηρεσιών, κατά παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας.
Για την περίπτωση αυτή, ενημερώθηκε η αρμόδια Υπηρεσία για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.
Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις [email protected] & [email protected] της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.