, Τετάρτη
29 Μαρτίου 2023

Στα όρια τους λειτουργούν πολλά ξενοδοχεία στην Ελλάδα

touristries

Σε τεντωμένο σχοινί βαδίζουν πολλές ξενοδοχειακές μονάδες της χώρας, παρά την πολύ καλή τουριστική χρονιά που βιώσαν και εφέτος. Υψηλή φορολογία, ΕΝΦΙΑ, δημοτικά τέλη, λουκέτα τουριστικών πρακτόρων, πάγωμα τραπεζικού δανεισμού, συνθέτουν ένα εκρηκτικό μείγμα, που όπως τονίζουν Έλληνες ξενοδόχοι και φορείς του κλάδου, απειλεί τη βιωσιμότητα των ελληνικών επιχειρήσεων.

Μιλώντας στο ΑΜΠΕ, το μέλος του ΞΕΕ και πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κεφαλονιάς Σπύρος Γαλιατσάτος, εκφράζει την αγανάκτησή του για το γεγονός ότι ακόμα δεν έχει διευθετηθεί από τις αρμόδιες ελληνικές Αρχές το θέμα με τα λουκέτα των ρωσικών τουριστικών πρακτορείων και τις οφειλές αυτών στις ελληνικές επιχειρήσεις. «Εμείς θα φορολογηθούμε για χρήματα που δεν έχουμε εισπράξει», αναφέρει ο κ. Γαλιατσάτος επισημαίνοντας ότι «παρά την ενημέρωση-παρέμβαση του ΞΕΕ προς το αρμόδιο υπουργείο, δεν υπάρχει διευθέτηση του σοβαρού αυτού ζητήματος».

Ο ΕΝΦΙΑ, όπως τονίζει ο κ. Γαλιατσάτος, παρά τις τελευταίες ρυθμίσεις, εξακολουθεί να είναι ένας άδικος φόρος για την ελληνική κοινωνία, ειδικά όταν εφαρμόζεται σε ακίνητα που δεν έχουν καμία πρόσοδο. «Με τον τρόπο αυτόν, δίνουμε ένα ακόμα πλήγμα στον εγχώριο τουρισμό» τονίζει.

Συνέχεια στο toxrima.gr