, Τρίτη
30 Μαΐου 2023

Στο "μικροσκόπιο" του ΤΑΙΠΕΔ η αγορά Μοδιάνο

modiano_stoa
Στην αξιοποίηση της αγοράς Μοδιάνο, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, προσανατολίζεται το ΤΑΙΠΕΔ. Χθες ο πρόεδρός του, Στέργιος Πιτσιόρλας, συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης, Δαυίδ Σαλτιέλ, για να συζητήσουν αυτή την προοπτική και να δρομολογήσουν τις εξελίξεις.
“Είχαμε μια συζήτηση αναφορικά με την αγορά Μοδιάνο στην οποία το ΤΑΙΠΕΔ έχει το 45% και θα το ενδιέφερε η αξιοποίηση, όχι η πώληση, αλλά η αξιοποίηση” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σαλτιέλ, μιλώντας στο karfitsa.gr. Η συνάντηση των δύο πλευρών έγινε σε πολύ καλό κλίμα και από πλευράς Ισραηλιτικής Κοινότητας εκφράστηκε η πρόθεση εξεύρεσης επενδυτών.
“Εμείς δεσμευτήκαμε να προσπαθήσουμε να βρούμε επενδυτές και εμείς, ίσως και από το Ισραήλ, για την αξιοποίηση αυτού του χώρου, ο οποίος είναι μέσα στο κέντρο της πόλης και βεβαίως νομίζω είναι προς το συμφέρον όλων να βρεθεί μία λύση. Βέβαια τα ποσοστά του ΤΑΙΠΕΔ δεν δίνουν τη δυνατότητα να μπορέσεις να το αξιοποιήσεις από μόνος σου και βεβαίως πρέπει να βρούμε και να μιλήσουμε και με τους άλλους μικροιδιοκτήτες, κατά πόσο θα συμφωνήσουν κι αυτοί σε μια αξιοποίηση αυτού του χώρου, που είναι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και μπορεί να αναβαθμίσει όλο το κέντρο της πόλης” σημειώνει ο πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης.
Μάλιστα, όπως εκτιμά ο κ. Σαλτιέλ, σύντομα θα μπορούν να έχουν προτάσεις πάνω σε αυτό το ζήτημα.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Πιτσιόρλας χθες συναντήθηκε και με τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, Άνθιμο και σύμφωνα με πληροφορίες συζήτησαν για την αξιοποίηση της ζώνης της νέας παραλίας Θεσσαλονίκης, στην οποία περιλαμβάνονται οι ενορίες Κυρίλλου και Μεθοδίου και Αγίου Φωτίου.
 
Άρης Κουτσιούκης