Ταμείο Ανάκαμψης: Εκταμιεύθηκε το 50% του συνολικού προϋπολογισμού του Εθνικού Σχεδίου “Ελλάδα 2.0”
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκταμίευσε 1 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας προς την Ελλάδα, από το σκέλος των επιχορηγήσεων, μετά από την επιτυχημένη ολοκλήρωση του 4ου αιτήματος πληρωμής που είχε υποβληθεί στις αρχές Ιουνίου, ανέφερε ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.
«Μετά από τη συγκεκριμένη εξέλιξη, η Ελλάδα έχει εκταμιεύσει πλέον 18,2 δισ. ευρώ από το Ταμείο, ποσό που ξεπερνά το 50% του συνολικού προϋπολογισμού του Εθνικού Σχεδίου “Ελλάδα 2.0”, κατατάσσοντας τη χώρα μας στην 5η θέση μεταξύ των 27 κρατών- μελών.
Το αίτημα πληρωμής για το σκέλος των επιχορηγήσεων αφορούσε στην επίτευξη 20 οροσήμων και στόχων, τα οποία περιλάμβαναν, μεταξύ άλλων, τη συμβασιοποίηση έργων όπως η ηλεκτρική διασύνδεση των Κυκλάδων, η ανακαίνιση του ΟΑΚΑ, τα προγράμματα δασικής προστασίας Anti-nero Ι και ΙΙ, η βελτίωση οδικής ασφάλειας σε οδικό δίκτυο Δήμων και Περιφερειών, η αναβάθμιση ασφάλειας των 13 περιφερειακών αεροδρομίων, καθώς και μεταρρυθμίσεις όπως η Κωδικοποίηση του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος και του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας και η αναβάθμιση του συστήματος απονομής Δικαιοσύνης», είπε ο κ. Μαρινάκης.
Τα εργοτάξια των υπό κατασκευή τμημάτων του ΒΟΑΚ επισκέφθηκε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας, είπε στη συνέχεια ο κ. Μαρινάκης για τα οποία δήλωσε ότι υπάρχει πρόοδος στην κατασκευή των έργων που γίνονται με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και πως τα έργα επιταχύνονται. Το επόμενο χρονικό διάστημα θα ολοκληρωθεί η συμβασιοποίηση του τμήματος Χανιά- Ηράκλειο του αυτοκινητοδρόμου.
Στη συνέχεια ο κ. Μαρινάκης αναφέρθηκε στη στελέχωση των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας, λέγοντας ότι αποτελεί τον βασικό στόχο του υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και αποσκοπεί στην συνεχή βελτίωση της καθημερινότητας των ατόμων που χρήζουν φροντίδας και περίθαλψης με σκοπό την ομαλή ένταξή τους στην κοινωνία.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ