Τέλη Απριλίου "κλείνει" η συμφωνία;

tsakalwtos
Την εκτίμηση ότι οι διαπραγματεύσεις για την αξιολόγηση θα ολοκληρωθούν με το κουαρτέτο στις 12-13 Απριλίου και ότι θα υπάρξει «τελική συμφωνία» για όλο το πακέτο, -συμπεριλαμβανομένου δηλαδή του ζητήματος του χρέους-, έως τις 22 Απριλίου, οπότε συνεδριάζει το Eurogroup, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλώντας στη Βουλή.
Σημείωσε ότι κατά τη διαπραγμάτευση με το κουαρτέτο σημειώθηκε πρόοδος στο ασφαλιστικό και το φορολογικό και πως οι εκπρόσωποι των θεσμών θα επιστρέψουν στις 2 Απριλίου.
«Μαζί μου θα ξεκινήσουν τις νέες συνταντήσεις την Δευτέρα στις 4 Απριλίου» πρόσθεσε, με στόχο «να έχουμε τελειώσει τις συζητήσεις στις 12-13 Απριλίου».
Όπως σημείωσε «μετά αρχίζουν οι συζητήσεις στην Ουάσιγκτον κατά την εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ με στόχο να υπάρξει μια τελική συμφωνία για όλο το πακέτο» δηλαδή «και ως προς τις υποχρεώσεις της κυβέρνησης που βγαίνουν από τη συμφωνία του καλοκαιριού αλλά και ως προς το χρέος. Αυτός είναι ο στόχος… νομίζω ότι μπορεί να βρεθεί λύση έως τις 22 Απριλίου» σημείωσε.
Σημειώνεται ότι στις 22 Απριλίου είναι προγραμματισμένη συνεδρίαση του Eurogroup.
Εκφράζοντας αισιοδοξία ως προς την τελική έκβαση των διαπραγματεύσεων ο κ. Τσακαλώτος επισήμανε με έμφαση ότι «υπάρχουν πάρα πολλοί παίκτες οι οποίοι επιθυμούν να δοθεί λύση. Νομίζω ότι θα βρεθεί λύση».
Αξίζει ακόμη να σημειωθεί ότι ο κ. Τσακαλώτος θέλησε με την ευκαιρία της τοποθέτησής του να διαψεύσει τα αρνητικά σενάρια που βλέπουν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες: «Οσα ακούω στα δελτία των 8 και των 9 το βράδυ, είναι πολύ μακριά από αυτά που βιώνω στις συναντήσεις. Ισως λέγονται και γίνονται σε άλλες συναντήσεις στις οποίες δεν μετέχω εγώ».