21:24, Τετάρτη
28 Σεπτεμβρίου 2022

Ποιά είναι τα μέτρα ασφαλείας στα ορυχεία χρυσού; Πώς έχασε τη ζωή του εργαζόμενος;

STOES-OLYMP-20150525-087

Το θανατηφόρο ατύχημα στο μεταλλείο  στη θέση ΜΑΥΡΕΣ ΠΕΤΡΕΣ της “Ελληνικός Χρυσός” ήταν μια οδυνηρή είδηση που έρχεται να μας υπενθυμίσει την επικινδυνότητα της εργασίας στα ορυχεία.

Μαθαίνουμε ότι εκ των… υστέρων η διεύθυνση μεταλλείων Β. Ελλάδας επέβαλε στην “Ελληνικός Χρυσός” μέτρα ασφαλείας προκειμένου να αποφεύγονται παρόμοια περιστατικά. Το θέμα όμως είναι αν θα τηρηθούν και περιμένουμε να τα δούμε. Και επιπλέον υπάρχει κάποια σχέση με το ατύχημα οι καταγγελίες που είχαν γίνει προ μηνών για τον τρόπο που πραγματοποιούνται οι γεωτρήσεις;

Σύμφωνα με την “Ελληνικός Χρυσός ΑΕ” σε σχετική ανακοίνωση «η εταιρεία συνεργάζεται με τις αρμόδιες αρχές για την πλήρη διαλεύκανση των συνθηκών κάτω από τις οποίες συνέβη το τραγικό περιστατικό, που στοίχισε τη ζωή στον 52χρονο γομωτή πυροδότη, ο οποίος είχε 20ετή και πλέον εμπειρία στο συγκεκριμένο αντικείμενο».

Το μεταλλείο των «Μαύρων Πετρών» λειτουργεί από τη δεκαετία του ’50 και βρίσκεται σε απόσταση 5 χλμ. από το Στρατώνι, 20 χλμ. από την Ολυμπιάδα και 35 χλμ. από τις Σκουριές….

ΠΡΟΣΕΧΩΣ μεγάλη έρευνα τόσο στην έντυπη όσο και στην ηλεκτρονική έκδοση της karfitsa….