16:53, Πέμπτη
30 Ιουνίου 2022

Θέσεις εργασίας στη Βόρεια Ελλάδα…

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, φωτο Σάββας Αυγητιδης 
Στις 07/09 στελέχη της αεροπορικής εταιρίας Ryanair θα βρεθούν στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να αναζητήσουν προσωπικό για να καλύψουν τις ανάγκες σε αεροσυνοδούς, ενώ σημειώνεται πως η προϋπηρεσία σε αντίστοιχη θέση δεν είναι απαραίτητη. Οι διαθέσιμες θέσεις αφορούν βάσεις σε όλη την Ευρώπη συμπεριλαμβάνοντας την Ιρλανδία, την Αγγλία, την Ισπανία, τη Γερμανία και την Ελλάδα. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν τη σελίδα www.crewlink.ie για περισσότερες πληροφορίες. Να σημειώσουμε ότι η Crewlink είναι το επίσημο κέντρο εκπαίδευσης και διαλογής προσωπικού της Ryanair. 
Ένα νέο πρόγραμμα απασχόλησης για 23.000 ανέργους, ηλικίας 29 έως 64 ετών, αναμένεται να ξεκινήσει στα τέλη Σεπτεμβρίου, όπως αναφέρει η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, αρμόδια για την καταπολέμηση της ανεργίας Ράνια Αντωνοπούλου. «Στο εξής, όλοι οι ωφελούμενοι θα λαμβάνουν υψηλότερες αποδοχές, ενώ θα παρέχεται στο 50% των ωφελουμένων η δυνατότητα εγγυημένης απασχόλησης σε ιδιωτικές εταιρείες για έξι μήνες, σε αντίθεση με τον αρχικό σχεδιασμό του προγράμματος που περιλάμβανε εγγυημένη απασχόληση μόνον για το ένα τέταρτο των ωφελουμένων και μόλις για δύο μήνες. Με το νέο σχεδιασμό, ο άνεργος που θα προσληφθεί, θα λαμβάνει, μαζί με την εργοδοτική συμμετοχή, 5.500 ευρώ, εν αντιθέσει με τον αρχικό, ο άνεργος λάμβανε μόλις 1.600 ευρώ καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος», τόνισε. Σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας, τον ερχόμενο Οκτώβριο, θα υλοποιηθεί πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 10.000 ανέργων, ηλικίας 30-49 ετών, σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, συμπεριλαμβανομένων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Ανακοίνωση για την πρόσληψη ωρομίσθιου εκπαιδευτικού – καλλιτεχνικού – διδακτικού προσωπικού για την λειτουργία τμημάτων – δραστηριοτήτων της επιχείρησης για το σχολικό έτος 2016-2017 με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, εξέδωσε ο δήμος Παύλου Μελά. Πρόκειται για 51 άτομα ωρομίσθιου εκπαιδευτικού – καλλιτεχνικού – διδακτικού προσωπικού, με τα αντίστοιχα τυπικά και ειδικά προσόντα καθώς και χρονική διάρκεια σύμβασης εννέα και οκτώ μηνών. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν ολόκληρη την προκήρυξη πρόσληψης στην ιστοσελίδα του Δήμου Παύλου Μελά (www.pavlosmelas.gr) ή να την παραλάβουν από τα γραφεία της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Παύλου Μελά «ΙΡΙΣ» (Δ/νση: Λαγκαδά 293, 1ος όροφος, τηλ. 2310 662-944, 642-405) καθημερινά από 9:00 π.μ. έως 15:00 μ.μ. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 21ο έτος της ηλικίας τους και να μην έχουν υπερβεί το 64ο.
Την επαναφορά της ρύθμισης των 100 δόσεων για τις οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία και προσλήψεις ανέργων σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα με κάλυψη από τον ΟΑΕΔ, ποσού που αντιστοιχεί στο επίδομα ανεργίας των 360 ευρώ, ζητούν από τον υπουργό Εργασίας, Γιώργο Κατρούγκαλο τα επιμελητήρια της χώρας. Σε σχετικό υπόμνημα, τονίζεται ότι με την επαναφορά των 100 δόσεων θα δοθεί νέα ευκαιρία σε όσες επιχειρήσεις δεν είχαν ενταχθεί σε ρύθμιση ή σε αυτές που απεντάχθηκαν λόγω μη καταβολής κάποιων δόσεων να επιστρέψουν στην εύρυθμη λειτουργία τους, καθώς στερούνται τη δυνατότητα έκδοσης ασφαλιστικής ενημερότητας, ενώ ταυτόχρονα θα ωφεληθούν και τα ασφαλιστικά ταμεία.
Έρχονται προσλήψεις στα ΕΛΤΑ Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα ανακοινώθηκε η πρόσληψη, προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικού αριθμού επτά ατόμων, [πέντε Δ.Ε. ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ, 7ωρης ημερήσιας απασχόλησης και δύο Δ.Ε. Διανομέων, 7ωρης ημερήσιας απασχόλησης], χρονικής διάρκειας οκτώ μηνών, για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών, για τις Υπηρεσιακές Λειτουργίες των ΕΛΤΑ Α.Ε., που εδρεύουν στο Νομό Θεσσαλονίκης. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.4 και να την υποβάλουν : α) είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στην ακόλουθη διεύθυνση: ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ Α.Ε., Περιφερειακή Διεύθυνση Δικτύου Λιανικής Μακεδονίας-Θράκης, Λαγκαδά 199, Σταυρούπολη, Τ.Κ. 541 06 – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, για την ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΟΧ47/2016, υπόψη κυρίου Βασίλη Εμμανουηλίδη (τηλ. επικοινωνίας: 2310- 589404, 2310-589410). β) είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, στην ακόλουθη διεύθυνση: Περιφερειακή Διεύθυνση Δικτύου Λιανικής Μακεδονίας-Θράκης, Λαγκαδά 199, Σταυρούπολη, Τ.Κ. 541 06 – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ώρες υποβολής 08:30 -13:30 (τηλ. επικοινωνίας:, 2310 – 589404, 2310 – 589410, κ. Β. Εμμανουηλίδης).
Το Ίδρυμα «Ασύλου του Παιδιού» ανακοίνωσε την πρόσληψη ενός υπάλληλου Γραμματειακής Υποστήριξης,  ηλικίας έως 40 ετών με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου, αρχικά ορισμένου χρόνου. Η θέση απαιτεί ετοιμότητα, συνέπεια, δημιουργικότητα, επαγγελματισμό, εμπιστευτικότητα και ομαδικό πνεύμα συνεργασίας. Ο/Η υποψήφιος/α θα πρέπει να έχει τα παρακάτω προσόντα: πτυχίο Διοίκησης Επιχειρήσεων (ή παρεμφερές) ΑΕΙ/ΤΕΙ ή ξένου Πανεπιστημίου στη Γραμματειακή Υποστήριξη, άριστη γνώση της Ελληνικής και Αγγλικής γλώσσας (πανεπιστημιακό πτυχίο αντίστοιχο θα εκτιμηθεί), πολύ καλή χρήση Η/Υ (ECDL). Τονίζεται πως θα προτιμηθεί εμπειρία σε ανάλογη θέση τουλάχιστον δύο ετών. Οι αιτήσεις με το βιογραφικό σημείωμα, πτυχίο, αποδεικτικό γνώσης Η/Υ – ECDL, πτυχίο Αγγλικής γλώσσας  θα υποβάλλονται στη Γραμματεία του Ιδρύματος Εγνατία 129 & Εθνικής Αμύνης και ώρες 08:00 – 13:00 έως την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016. Περισσότερες  πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2310214246 και 2310209398.
Στις 07/09 στελέχη της αεροπορικής εταιρίας Ryanair θα βρεθούν στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να αναζητήσουν προσωπικό για να καλύψουν τις ανάγκες σε αεροσυνοδούς, ενώ σημειώνεται πως η προϋπηρεσία σε αντίστοιχη θέση δεν είναι απαραίτητη. Οι διαθέσιμες θέσεις αφορούν βάσεις σε όλη την Ευρώπη συμπεριλαμβάνοντας την Ιρλανδία, την Αγγλία, την Ισπανία, τη Γερμανία και την Ελλάδα. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν τη σελίδα www.crewlink.ie για περισσότερες πληροφορίες. Να σημειώσουμε ότι η Crewlink είναι το επίσημο κέντρο εκπαίδευσης και διαλογής προσωπικού της Ryanair.