, Πέμπτη
22 Φεβρουαρίου 2024

Θεσσαλονίκη-Κρουαζιέρα: Ένα sucess story σε τροχιά ανόδου

Σταθερά στο μονοπάτι της δυναμικής ανάπτυξης θα συνεχίζει να βαδίζει και το 2024 η κρουαζιέρα στη Θεσσαλονίκη, με τις κορυφαίες εταιρείες διεθνώς όχι μόνο να κάνουν πιο έντονη την παρουσία τους στην πόλη αλλά να δρομολογούν στο λιμάνι ολοένα και περισσότερα πλοία πολυτελείας.

Σύμφωνα με την κα Θεοδώρα Ρήγα, γενική εμπορική διευθύντρια ΟΛΘ & διευθύντρια στρατηγικής επικοινωνίας, η κρουαζιέρα είναι ένα success story… η Θεσσαλονίκη είναι ένας μοναδικός προορισμός, με εξαιρετικές εντυπώσεις από όλους τους επιβάτες, προσθέτοντας ότι, όταν η άφιξη του κρουαζιερόπλοιου γίνεται στην καρδιά της πόλης, με τριάντα μουσεία και δεκαπέντε μνημεία της Ουνέσκο, είναι μία διαδικασία που αξίζει. Από την 1η Δεκεμβρίου θα γίνεται και μία διανυχτέρευση στο πλοίο, παραμένοντας στο λιμάνι 27 ώρες, ενώ το ίδιο θα γίνει και τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο, εποχή που δεν αναμενόταν ιδιαίτερoς τουρισμός.

Ο κ. Λευτέρης Γεωργιάδης, Πρόεδρος της Επιτροπής Αγοράς Ανάπτυξης και Συνεργασίας με Δήμους και Περιφέρειες και μέλος Διοικητικού Συμβουλίου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, τόνισε ότι οι τουρίστες πρέπει να μυηθούν στη γαστρονομία της πόλης, κάτι που δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής, ενώ πολλοί ακόμη παραμένουν μέσα στο καράβι, με αποτέλεσμα να μην γνωρίζουν την πόλη, με τη διανυχτέρευση που θα γίνεται όμως, από εδώ και στο εξής, θα τους δίνεται αυτή η ευκαιρία.

Ο κ. Παναγιώτης Χασάπης, Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων, επισήμανε ότι η κρουαζιέρα βρίσκεται σε τροχιά ανόδου, με 79 κρουαζιερόπλοια που θα δέσουν στο λιμάνι της πόλης το 2024, ενώ το 2023 είχαμε 68 αφίξεις πλοίων.

Πηγή: ΕΡΤ