16:59, Τρίτη
16 Αυγούστου 2022

Τι είδαν οι Γερμανοί στη Θεσσαλονίκη που την καθιστούν ιδανικό city break προορισμό

Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Θεσσαλονίκης, τα οποία την καθιστούν ιδανικό city break προορισμό, παρουσιάστηκαν σε εκπροσώπους του γερμανικού τουριστικού ομίλου RTK, στο ταξίδι εξοικείωσης που διοργάνωσε ο ΕΟΤ Γερμανίας σε συνεργασία με τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης.

Της: ΡΕΓΓΙΝΑΣ ΣΑΒΟΥΡΔΟΥ

Οι τουριστικοί πράκτορες του RTK, υπό την ομπρέλα του οποίου ανήκουν 3.300 ταξιδιωτικά γραφεία, είχαν την ευκαιρία να περπατήσουν στην παραλία της Θεσσαλονίκης, να επισκεφθούν το Μουσείο του Λευκού Πύργου, να ενημερωθούν για την πολυτάραχη ιστορία της πόλης και να γνωρίσουν ορισμένα από τα κυριότερα μνημεία της.

Ακολούθησε επίσκεψη στην Πιερία, γεγονός που αποτέλεσε έκπληξη για τους επισκέπτες λόγω της εγγύτητας της περιοχής με τη Θεσσαλονίκη, ως πύλη εισόδου των τουριστών.

Οι Γερμανοί πράκτορες βρέθηκαν στο Κέντρο Πληροφόρησης του Εθνικού Δρυμού Ολύμπου, όπου απόλαυσαν την επιβλητικότητα του βουνού των θεών, με περιήγηση στο φαράγγι του Ενιπέα στο Λιτόχωρο, με την επίσκεψη στην ιερή πόλη των Μακεδόνων, το Δίον, και την περιήγηση στον παραδοσιακό οικισμό του Παλαιού Παντελεήμονα.

Και παρά τη μεγάλη αύξηση των τουριστικών ροών στη χώρα μας, όπως καταγράφεται έως τώρα, η φετινή σεζόν δεν θα μπορούσε να συγκριθεί με την προ πανδημίας περίοδο, καθώς «το 2019 ήταν μια χρονιά ανέφελη, φέτος αντιμετωπίζουμε πολλαπλές κρίσεις, ενώ δεν έχουμε ταξιδιώτες από τη Ρωσία, την Ουκρανία και κυρίως την Κίνα, η οποία είναι μια τεράστια αγορά», σημείωσε, μιλώντας στο Euronews, ο Βασίλης Κικίλιας.

Σε ό,τι αφορά τις ελλείψεις εργαζομένων στον τουριστικό κλάδο, πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όλες οι χώρες της Ευρώπης λόγω των lockdowns των προηγούμενων ετών, ο υπουργός Τουρισμού κάλεσε τους επιχειρηματίες να δημιουργήσουν νέες, καλοπληρωμένες και ποιοτικές θέσεις εργασίας.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ POLITICAL