, Δευτέρα
06 Φεβρουαρίου 2023

Τι θα συμβεί με ΦΠΑ και δανειστές;

flampouraris-7-708Ο υπουργός επικρατείας ,Αλέκος Φλαμπουράρης, μίλησε σήμερα το πρωί σε τηλεοπτική εκπομπή του Mega  για τα ζητήματα που απασχολούν την κυβέρνηση. Αναφορικά για την αύξηση του ΦΠΑ δεσμεύτηκε πως δε θα υπάρξει καμία αύξηση, ενώ σχετικά με την αύξηση του ΦΠΑ σε κάποια νησιά δήλωσε ότι δεν έχει ενδιαφέρον για το τι θα συμβεί σε δύο τρία νησιά.
Επιπλέον ο υπουργός σχολίασε και την συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Βλάντιμιρ Πούτιν, υπογραμμίζοντας το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας δεν έθεσε κανένα θέμα χρηματοδότησης ή δανείου από το ρωσικό κράτος.
Από την άλλη πλευρά επιβεβαιώνει την ύπαρξη συμφωνίας για την  προκαταβολή κερδών από τη δημιουργία του νέου αγωγού φυσικού αερίου που θα βρίσκεται στα  ελληνοτουρκικά σύνορα, τα κέρδη είναι πολύ πιθανόν  να αγγίξουν και τα 2 δισ. ευρώ.
Τέλος ο κ. Φλαμπουράρης δήλωσε αναφορικά με το θέμα των διαπραγματεύσεων ότι «δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε στις πιέσεις τους και θα πετύχουμε συμφωνία» τονίζοντας ότι μέχρι τις 24 Απρίλιου θα έχει λυθεί το θέμα.