"Την πώληση του λιμανιού Θεσσαλονίκης δεν τη θέλουν οι δανειστές"!

λιμάνι, φωτο Σάββας Αυγητίδης
«Ποιον εξυπηρετεί η πώληση; θα πάνε τα χρήματα στο χρέος; θα χάσουμε ροές δημοσίων εσόδων. Δεν υπάρχει μνημονιακή δέσμευση που λέει να χαρίσεις τους δημόσιους μοχλούς ανάπτυξης»! (φωτο αρχείου Σάββα Αυγητίδη – περισσότερες φωτοειδήσεις εδώ www.e-photopress.blogspot.com)
—-
Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων προαναγγέλλει μέσω του Alpha 96.5 η Φανή Γουργούρη, γ.γ. ΟΜΥΛΕ, με αφορμή την επικείμενη ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης. «Μέσα στο πρόβλημα της αποεπένδυσης, το λιμάνι… αποεπενδύεται και από προσωπικό και υπολείπεται των αναγκών και λειτουργεί σε καθεστώς ασφάλειας. Πάνω από 50 % η μείωση του προσωπικού», αναλύει η κα. Γουργούρη.
Όπως εκτιμούν οι εργαζόμενοι, «το ζήτημα της αποχής είναι ένα ζήτημα που ακουμπά στην αποεπένδυση σε όλα τα επίπεδα. Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης θα πρέπει να μπει σε ρότα ανάπτυξης εδώ και τώρα. Να σκεφτούν όλοι ότι το λιμάνι παρατήθηκε στην τύχη του.», υποστηρίζει η γ.γ. της ΟΜΥΛΕ. Η ίδια στη συνέχεια διερωτάται «ποιον εξυπηρετεί η πώληση; θα πάνε τα χρήματα στο χρέος; θα χάσουμε ροές δημοσίων εσόδων. Δεν υπάρχει μνημονιακή δέσμευση που λέει να χαρίσεις τους δημόσιους μοχλούς ανάπτυξης.»
Παράλληλα, η κα. Γουργούρη προτείνει το εξής: «Σήμερα το λιμάνι δίνει στα δημόσια έσοδα το 2% του τζίρου του. Γιατί δεν έρχονται σήμερα να πουν ότι από το λιμάνι μας να παίρνουν 5% με 7% από τον τζίρο μας για τα δημόσια έσοδα.»
Τέλος η γ.γ. της ΟΜΥΛΕ αφήνει σαφείς αιχμές κατά και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, εκτιμώντας πως τα λιμάνια δεν στοχοποιούνται από τους δανειστές. «Δυστυχώς η πραγματικότητα είναι πολύ πιο σκληρή. Η πώληση των λιμανιών δεν υποκινήθηκε από τους δανειστές», τονίζει η κα. Γουργούρη.