05:17, Σάββατο
25 Ιουνίου 2022

Το ΕΕΘ αναπτύσσει ομάδες εργασίας με το Βιομηχανικό και Εμπορικό Επιμελητήριο Κολωνίας

Ενισχύει την εξωστρέφεια του το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, το οποίο προς όφελος των μελών του, αναπτύσσει συνεργασία με το Βιομηχανικό και Εμπορικό Επιμελητήριο Κολωνίας, για την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και όχι μόνο.

Σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε, το ΕΕΘ εκπροσώπησε η Α΄Αντιπρόεδροςκα Χρύσα Γεωργιάδου – Γρανούζη, το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και πρόεδρος της επιτροπής Εργασιακών, Νομικών, Ασφαλιστικών και Τραπεζικών Θεμάτων κα Ματίνα Σιώχου, ενώ συμμετείχε και ο πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Θεσσαλονίκης και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων κ. Θέμις Κιουρτζής, μαζί με το μέλος Δ.Σ. της Ένωσης και της Ομοσπονδίας κ. Αλέξανδρο Μελίδη, εκπροσωπώντας του πρατηριούχους καυσίμων μέλη του ΕΕΘ.

Από πλευράς Βιομηχανικού και Εμπορικού Επιμελητηρίου Κολωνίας συμμετείχαν ο Διευθύνων Σύμβουλος τομέα Διεθνών θεμάτων και Υποστήριξης Επιχειρήσεων κ.AlexanderHoeckle και ο Διευθύνων Σύμβουλος τομέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης κ. ChristopherMeier, ενώ την Ελληνογερμανική Συνέλευση, η οποία αποτέλεσε την «γέφυρα» για την επίτευξη αυτής της πρώτης επαφής και την ανάπτυξη συνεργασίας, εκπροσώπησαν ο Διευθυντής του Γραφείου Θεσσαλονίκης κ. Βασίλειος Παπαδόπουλος, ο Συντονιστής της για τα επιμελητήρια κοςNorbertPestka και η Συνεργάτιδα του Γραφείου Θεσσαλονίκης κα DeniseSakkoleva.

Κατά την διάρκεια της τηλεδιάσκεψης η κ. Γρανούζη αναφέρθηκε στην ανάγκη συνεργιών ώστε να αναδειχθούν τα θέματα που απασχολούν τους επαγγελματίες και να βρεθούν λύσεις σε προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
Η κα Σιώχου επισήμανε την σημαντική διαφοροποίηση που υπάρχει ανάμεσα σε Ελλάδα και Γερμανία στον κλάδο των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών όσον αφορά την εκπαίδευση.

Ο κ.Κιουρτζής από την πλευρά του εξήγησε πως ο κλάδος των πρατηριούχων καυσίμων στην Ελλάδα είναι διαφορετικός από ολόκληρη την υπόλοιπη Ευρώπη.

Οι εκπρόσωποι του επιμελητηρίου Κολωνίας εμφανίστηκαν θετικοί στην εξειδίκευση θεμάτων που απασχολούν τους δύο επαγγελματικούς κλάδους των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών και των πρατηριούχων καυσίμων και για αυτόν τον λόγο αποφασίστηκε η σύσταση δυο ομάδων εργασίας με τη συμμετοχή μελών και από τα δύο επιμελητήρια.

Η Διοίκηση του ΕΕΘ δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα σε θέματα εξωστρέφειας του φορέα και εκπαίδευσης των μελών του, στο πλαίσιο αυτό αναπτύσσει συνεχώς συνεργασίες και υλοποιεί ανάλογες εκδηλώσεις.