, Σάββατο
03 Δεκεμβρίου 2022

Το «κόλπο» των ενοίκων ενός κτηρίου που «φέσωσαν» τη ΔΕΗ για 1,5 εκ. ευρώ!

DEHΤο παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι φαίνεται ότι παίζουν οι ένοικοι των γραφείων που στεγάζονται στο κτήριο ATRINA στην Αθήνα, έναν «ουρανοξύστη» γα τα ελληνικά δεδομένα των 18 ορόφων.
Στο συγκεκριμένο κτήριο έχουν γίνει αλλεπάλληλες διακοπές ρεύματος αφού ο κοινός λογαριασμός που βγαίνει για το κτηριακό συγκρότημα λόγω παροχής μέσης τάσης δεν πληρώνεται.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο κτήριο στεγάζονται δύο υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, το ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΕΓΧΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ και το ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΕΓΧΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΜΕΓΑΛΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ.
Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση της η ΔΕΗ, «κάποιοι εκμεταλλεύονται το ότι στο κτίριο στεγάζονται υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών και δεν πληρώνουν τις οφειλές τους ποντάροντας ότι η ΔΕΗ δεν θα προχωρήσει σε διακοπή της ηλεκτροδότησης»
Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές στο τέλος Σεπτεμβρίου έφθασαν τα 1,507 εκατ. ευρώ.
«Στο παιχνίδι» των διαπραγματεύσεων μάλιστα μπήκαν και υπουργοί, αφού έγιναν συζητήσεις με τη διοίκηση της ΔΕΗ ώστε να μην προχωρήσουν εκ νέου σε διακοπή της ηλεκτροδότησης, αφού κάτι τέτοιο θα είχε επίπτωση στις υπηρεσίες του ΥΠΟΙΚ που βρίσκονται εκεί.
«Οι δυο υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους. Ωστόσο, εξαιτίας του γεγονότος ότι η ηλεκτροδότηση τους γίνεται από μια παροχή Μέσης Τάσης για όλο το κτίριο και για την οποία εκδίδεται ένας λογαριασμός, ακόμη και οι δικές τους καταβολές δεν φθάνουν στη ΔΕΗ για την εξόφληση των υποχρεώσεων τους», επισημαίνει η ανακοίνωση της ΔΕΗ.
Μάλιστα η πάροχος ηλεκτρικού ρεύματος της χώρας δεν δείχνει διατεθειμένη να δεχθεί άλλες καθυστερήσεις τονίζοντας ότι «η απαράδεκτη αυτή κατάσταση θα τερματιστεί οριστικά. Η ΔΕΗ προειδοποιεί ότι η επανασύνδεση έγινε για τελευταία φορά και θα ισχύσει ως την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015. Εάν έως τότε η διαχείριση του ATRINA δεν φροντίσει να τακτοποιήσει τις οφειλές, η ΔΕΗ θα πάρει ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ, που προβλέπονται από τον Κώδικα σε σχέση με την παροχή ηλεκτροδότησης».