, Παρασκευή
31 Μαρτίου 2023

Το ΤΑΙΠΕΔ, η Μοδιάνο, η ντροπή και η… αναβάθμιση

 
stoa-modiano
“Θεωρώ ότι αυτό το ακίνητο, το οποίο είναι μέσα το κέντρο της Θεσσαλονίκης πρέπει να αναβαθμιστεί προς το συμφέρον των πολιτών, της πόλης και όλων μας…”
—-
Για τη συνάντηση του με τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ, με θέμα την αξιοποίηση της Αγοράς Μοδιάνο, μίλησε στον Alpha 96.5, ο πρόεδρος της Ισραηλίτικης Κοινότητας Θεσσαλονίκης, Δαυίδ Σαλτιέλ. «Σήμερα υπάρχουν μερικά λαϊκά εστιατόρια, ψαροταβέρνες, αλλά σε γενικές γραμμές τα καταστήματα παραμένουν άδεια», αναφέρει ο κ. Σαλτιέλ, περιγράφοντας την κατάσταση της Στοάς, ενώ τονίζει, «θεωρώ ότι αυτό το ακίνητο, το οποίο είναι μες το κέντρο της Θεσσαλονίκης πρέπει να αναβαθμιστεί προς το συμφέρον των πολιτών, της πόλης και όλων μας».
“Το ΤΑΙΠΕΔ εξεδήλωσε την επιθυμία να βρεθεί μια λύση να ανακοδομηθεί, δηλαδή να επισκευαστεί. Θεωρώ ότι είναι μια μεγάλη ευκαιρία, δεδομένου ότι το ΤΑΙΠΕΔ έχει το 43% και κάποιοι άλλοι ιδιοκτήτες το υπόλοιπο. Είναι ευκαιρία να καθίσουν όλοι κάτω και να πουν ότι αυτό πρέπει να γίνει, ούτως ώστε αυτό το κτίριο να δοθεί πάλι στην πόλη και να είναι ένας πόλος έλξης και για τους Θεσσαλονικείς αλλά και για τους τουρίστες, οι οποίο θα το επισκέφτονται και ασφαλώς θα έπρεπε τα καταστήματα αυτά να είναι και τουριστικά και εστιατόρια», σχολιάζει ο ίδιος.
«Νομίζω ότι έφτασε η ώρα να γίνει κάτι. Είναι ντροπή να έχουμε αυτό το ακίνητο που είναι 2.500 μέτρα, όπως ξέρετε, άλλα 2.500 αναδομή και 2.500 υπόγειο δηλαδή περίπου 6-7.000 μ., τεράστια έκταση για να βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση», υπογραμμίζει ο κ. Σαλτιέλ , ενώ συνεχίζει, λέγοντας, «όταν θα λέμε ότι θα κάνουμε μια αναπαλαίωση, η οποία δε μπορεί να είναι επιπόλαιη. Εκεί περπατάνε ποντίκια, μαγαζιά κλειστά, ερειπωμένο, δε μπορεί να γίνει μια επισκευή σε αυτή την κατάσταση. Πρέπει να γίνει μια επέμβαση δραστήρια, δυναμική για να γίνει αυτό που ήταν το 1920.
«Αρχίζει να υπάρχει ένα ενδιαφέρον. Ασφαλώς το ιδιοκτησιακό είναι ένα θέμα διότι με το 43% δε μπορείς να κάνεις τίποτα», δηλώνει ο ίδιος, ενώ καταλήγει, «εγώ όμως πιστεύω ότι και το ΤΑΙΠΕΔ και όλοι είναι έτοιμοι και θα βρεθούν οι επενδυτές, οι οποίοι θα αναπαλαιώσουν τη Στοά».