, Τετάρτη
19 Ιουνίου 2024

search icon search icon

ΒΕΘ για ανακοινώσεις κατά της ακρίβειας: Περιορισμένης διάρκειας και ωφέλειας τα νέα μέτρα

×áñôïíïìßóìáôá ôïõ åõñþ. (EUROKINISSI/ÃÉÙÑÃÏÓ ÊÏÍÔÁÑÉÍÇÓ)

“Κάθε μέτρο που ανακοινώνεται για την ανακούφιση των νοικοκυριών και των επιχειρηματιών είναι ευπρόσδεκτο. Τα μέτρα κατά της ακρίβειας που εξειδικεύτηκαν λίγο νωρίτερα από τους αρμόδιους υπουργούς είναι μεν προς τη σωστή κατεύθυνση, ωστόσο είναι περιορισμένης διάρκειας, αλλά και ωφέλειας καθώς η επιχειρηματικότητα βρίσκεται αντιμέτωπη με τις υπέρογκες αυξήσεις στις τιμές της ενέργειας, των πρώτων υλών, των μεταφορικών αλλά  και τον ανεξέλεγκτο  πληθωρισμό, γεγονός που θέτει εν αμφιβόλω τη βιωσιμότητα πολλών μικρομεσαίων επιχειρήσεων». Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Αναστάσιος Καπνοπώλης μετά από την εξειδίκευση των νέων μέτρων ύψους 1,1 δις. ευρώ.

«Οι επιχειρηματίες και δη οι μικροί και μικρομεσαίοι, που είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι στις όποιες αναταράξεις, γνωρίζουμε πως το επόμενο διάστημα και ειδικά για όσο διαρκεί ο πόλεμος στην Ουκρανία, η κατάσταση θα επιδεινώνεται συνεχώς. Για το λόγο αυτό το επιχειρείν χρειάζεται ουσιαστικά, γενναία μέτρα που θα το στηρίξουν. Ο στόχος είναι να μη λυγίσει η επιχειρηματικότητα που καταβάλει μεγάλες προσπάθειες για να περάσει με αξιώσεις στην επόμενη ημέρα της οικονομίας» αναφέρει ο κ. Καπνοπώλης υπογραμμίζοντας πως «η κυβέρνηση πρέπει να συνεχίσει να βρίσκεται σε εγρήγορση προκειμένου να λάβει στοχευμένα μέτρα για την επιχειρηματική κοινότητα».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.