, Τρίτη
18 Μαρτίου 2025

search icon search icon

Χαμηλότερο ΕΚΑΣ σε χαμηλοσυνταξιούχους αντί για… κομμένο

sintaxiouxoi_lefta_madata_216795363Μετά τις κοινωνικές αντιδράσεις που έχουν δημιουργηθεί για τις συντάξεις μετά τις περικοπές που θα μείωναν τις δαπάνες κατά 569 εκατ. ευρώ, το υπουργείο Εργασίας εξετάζει ένα εναλλακτικό σενάριο για να «χρυσώσει το χάπι» σε χιλιάδες συνταξιούχους που έχουν φτάσει στα όριά τους.
Το σενάριο προβλέπει την καταβολή χαμηλότερων ποσών ΕΚΑΣ για τους συνταξιούχους για το 2017, αντί να περικόψει τον αριθμό των χαμηλοσυνταξιούχων που το δικαιούνται.
Υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου, αναφέρουν ότι το σχέδιο προβλέπει την τροποποίηση των ποσών του ΕΚΑΣ, ώστε να αποφευχθεί ένα δεύτερο ακόμη μεγαλύτερο κύμα διαγραφής χαμηλοσυνταξιούχων από τις λίστες των δικαιούχων, αντί του επαναπροσδιορισμού των εισοδηματικών κριτηρίων που φέτος αυστηροποιήθηκαν κατεβάζοντας στα 7.972 ευρώ το καθαρό ετήσιο εισόδημα από συντάξεις, επιδόματα κ.α. και το οικογενειακό στα 11.000 ευρώ και το κονδύλι να μοιραστεί υπέρ των πιο αδυνάτων.
toxrima.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.