Ζητούν και τα αποθεματικά του ταμείου των νομικών!

dikastikosepimelitis1Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζεται η επιχείρηση-«σκούπα» των ταμειακών διαθεσίμων.
Σήμερα, και μετά το αίτημα για μεταφορά, στην Τράπεζα της Ελλάδος, ποσού 67 εκατ. ευρώ από τα ταμειακά διαθέσιμα της Βουλής, έγινε γνωστό ότι η… αφαίμαξη συνεχίζεται με το Ταμείο Νομικών, καθώς η κυβέρνηση ζητά να μεταφέρουν τα ταμειακά διαθέσιμά του σε λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδος.
Μέχρι στιγμής, το ύψος των ταμειακών διαθεσίμων του Ταμείου Νομικών δεν είναι γνωστό.
Υπενθυμίζεται ότι η επιχείρηση-«σκούπα» για τα ταμειακά διαθέσιμα της κυβέρνησης ξεκίνησε την περασμένη Πέμπτη, με έγγραφο που εστάλη στα νοσοκομεία όλης της χώρας, με το οποίο καλούνταν να μεταφέρουν τα ταμειακά διαθέσιμά τους σε λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδος.
Το ίδιο κυβερνητικό αίτημα απευθύνθηκε και στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).
Δεν έμειναν όμως έξω ούτε τα ταμειακά διαθέσιμα του Οργανισμού Απασχόλησης  Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), που, κατά πληροφορίες από τους εργαζομένους στον Οργανισμό, ανέρχονται σε 100 εκατ. ευρώ.
Ακόμη, με  τη συγκατάθεση του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, θα μεταφερθούν 67 εκατ. ευρώ από το Ταμείο της Βουλής σε λογαριασμό στην Τράπεζα της Ελλάδος.
Το αίτημα για να μεταφερθούν τα αποθεματικά της Βουλής στην Τράπεζα της Ελλάδος έγινε γνωστό το μεσημέρι της Μεγάλης Δευτέρας.