"Οκτώ στους δέκα πιστεύουν ότι η κυβέρνηση είναι ανίκανη..." - Karfitsa.gr
Πολιτική

“Οκτώ στους δέκα πιστεύουν ότι η κυβέρνηση είναι ανίκανη…”

Τι δείχνουν νέα στοιχεία δημοσκόπησης της Alco

τσιπρας

Οκτώ στους δέκα πολίτες πιστεύουν ότι η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα δεν μπορεί να βγάλει την χώρα από την κρίση. Τα παραπάνω αναφέρει η νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Alco που έγινε για την ΓΣΕΕ και δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Τα Νέα», η οποία δείχνει ότι μια εικόνα σχεδόν καθολικής απόρριψης της κυβερνητικής πολιτικής διαμορφώνεται στην ελληνική κοινωνία.

Με βάση τα στοιχεία της εφημερίδας, οι πολίτες σε ποσοστό 80% απαντούν όχι στην ερώτηση εάν η κυβέρνηση έχει την ικανότητα να βγάλει τη χώρα από την κρίση, ενώ ένα ποσοστό 11% λέει «ναι» με ένα ποσοστό 9% να αποφεύγει να απαντήσει.

Ωστόσο, το πλέον ανησυχητικό σημάδι -όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο δημοσίευμα- έχει να κάνουν με τη μεταστροφή που καταγράφεται στο σώμα των ψηφοφόρων του κυβερνητικού σχηματισμού στις περασμένες εκλογές: Το 63% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ του περασμένου Σεπτεμβρίου και το 61% των ψηφοφόρων των ΑΝΕΛ αποσύρουν την εμπιστοσύνη τους και δεν θεωρούν ικανή την παρούσα κυβέρνηση να βγάλει την χώρα από την κρίση.

Την ίδια στιγμή, σε ερώτηση τι είναι πιο σημαντικό για την οικονομία, οι πολίτες απαντούν σε ποσοστό 70% το τέλος της λιτότητας, σε ποσοστό 17% η βιωσιμότητα του χρέους ενώ ένα ποσοστό 9% δεν παίρνει θέση.

Όσον αφορά στα μέτρα που λαμβάνονται από την κυβέρνηση, θεωρούν σε ποσοστό 38% πως οι μεγάλοι χαμένοι είναι οι ελεύθεροι επαγγελματίες, ακολουθούν οι συνταξιούχοι με ποσοστό 27%, οι ιδιωτικοί υπάλληλοι με 19% και τέλος οι δημόσιοι υπάλληλοι με ποσοστό 6%. Τέλος, το 84% των Ελλήνων θεωρεί βέβαιο ότι οι ομαδικές απολύσεις θα καθηλώσουν αντί να ωθήσουν την ελληνική οικονομία.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ