«Όλοι έχουμε ευθύνες για τη διαιώνιση των προβλημάτων των ΑμεΑ» - Karfitsa.gr
Πολιτική

«Όλοι έχουμε ευθύνες για τη διαιώνιση των προβλημάτων των ΑμεΑ»

«Η χώρα μας δεν έχει κάνει καμία πρόοδο»…
Θεοδωράκης Θεσσαλονίκη Κωφοί
«Όλοι έχουμε ευθύνες για τη διαιώνιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι κωφοί και άλλοι ανάπηροι συμπολίτες μας» είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης προσερχόμενος στην ετήσια γιορτή της Ένωσης Κωφών Βορείου Ελλάδος και του Αθλητικού Σωματείου Κωφών Βορείου Ελλάδος.
Τον επικεφαλής του Ποταμιού υποδέχτηκαν οι πρόεδροι των δύο σωματείων, Θεοδώρα Μοιρασγέντη (ΕΚΒΕ) και Δημήτρης Δάμπαλης (ΑΣΚΒΕ), οι οποίοι τον ενημέρωσαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Τα κυριότερα από αυτά είναι η έλλειψη εκπαιδευτικού προσωπικού που να μπορεί να επικοινωνήσει με τα κωφά παιδιά στα σχολεία, καθώς επίσης και η αδυναμία τους να αντιλαμβάνονται όλα όσα συμβαίνουν στην επικαιρότητα, μιας και η διερμηνεία στην νοηματική γλώσσα ή έστω οι υπότιτλοι είναι σπάνιο φαινόμενο στα δελτία ειδήσεων, τις ενημερωτικές εκπομπές, κ.λπ..
Ο Σταύρος Θεοδωράκης δήλωσε σχετικά με τα δικαιώματα των κωφών: «Ήταν τιμητική για μένα η πρόσκληση να είμαι απόψε εδώ. Ήμουν στη Θεσσαλονίκη και ήρθα να συζητήσω και να μου πουν κάποια από τα πράγματα που θεωρούν σημαντικά. Θα πρέπει να είμαστε λίγο αυστηροί. Νομίζω ότι η χώρα μας δεν έχει κάνει καμία πρόοδο στα δικαιώματα των συνανθρώπων μας που αντιμετωπίζουν προβλήματα ακοής, και γενικότερα οι μειονότητες στην Ελλάδα βασανίζονται από τους μη μειονοτικούς, που ενώ έχουν τη δυνατότητα να αποφασίσουν ώστε να είμαστε όλοι ίσοι δεν το κάνουν. Έχουμε πολύ δρόμο, και εμείς στο Ποτάμι και όλα τα κόμματα, αλλά εγώ είμαι εδώ να τους ακούσω να μου πουν τα πράγματα που θεωρούν σημαντικά και να προσπαθήσω και στη Βουλή να τα υπερασπιστώ, γιατί το κάθε δικαίωμα δεν μπορεί να μοιράζεται σε σχέση με τις μικρές ή μεγάλες αναπηρίες που έχει κάποιος».
Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ