Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης - Σε θερμοκοιτίδα start ups θα αναδιαμορφωθούν οι σταβλικές εγκαταστάσεις - Karfitsa.gr
Κοινωνία

Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης – Σε θερμοκοιτίδα start ups θα αναδιαμορφωθούν οι σταβλικές εγκαταστάσεις

Για καινοτόμες επιχειρηματικές δράσεις που θα συνδέονται με το λιμάνι

Limani

Στο πλαίσιο της αναπτυξιακής στρατηγικής της ΟΛΘ ΑΕ το Διοικητικό Συμβούλιο στη χθεσινή του συνεδρίαση ενέκρινε τη διενέργεια Ανοικτού Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού Ιδεών για την αποκατάσταση και επανάχρηση των Σταβλικών Εγκαταστάσεων και του περιβάλλοντος χώρου του Λιμένα Θεσσαλονίκης.

Οι Σταβλικές Εγκαταστάσεις βρίσκονται κοντά στην Πύλη 8 του λιμανιού επί της οδού 26ης Οκτωβρίου. Μαζί με τον περιβάλλοντα χώρο καταλαμβάνουν συνολική έκταση 20 στρεμμάτων και υφίστανται με τη συγκεκριμένη χρήση από το 1904, έτος ίδρυσης και του Λιμένα. Με βάση το master plan της εταιρίας, επιδίωξη της διοίκησης είναι να αναδιαμορφωθούν σε θερμοκοιτίδα start ups, διαφυλάττοντας το διατηρητέο χαρακτήρα των κτισμάτων, αλλά δίνοντας πεδίο ανάδειξης καινοτόμων επιχειρηματικών δράσεων που θα συνδέονται με το λιμάνι και θα αποτελούν ενεργή πύλη επικοινωνίας με την οικονομική δραστηριότητα και τις επιχειρήσεις της πόλης.

Αντικείμενο του διαγωνισμού είναι η διατύπωση ιδεών για τη συντήρηση, αποκατάσταση και ανάπλαση των κτιρίων και του περιβάλλοντα χώρου της περιοχής που καταλαμβάνουν οι Σταβλικές Εγκαταστάσεις, ώστε να την μετατρέψουν σε λειτουργικά και αισθητικά άρτια έκταση πολιτισμού, ήπιων εμπορικών δραστηριοτήτων και αναψυχής, που θα καλύπτουν κυρίως τις ανάγκες λειτουργίας των νέων χρήσεων για τις καινοτόμες επιχειρηματικές δραστηριότητες που θα φιλοξενούν.

Σημειώνεται ότι οι Σταβλικές Εγκαταστάσεις του Λιμένα Θεσσαλονίκης έχουν χαρακτηριστεί, μαζί με το ιστορικό κέντρο της πόλης ως ιστορικός τόπος και ο περιβάλλων χώρος των κτισμάτων έχει οριστεί ως ζώνη προστασίας μέχρι τα όρια της υπάρχουσας περίφραξης.

Το πλήρες κείμενο της προκήρυξης θα δημοσιευτεί το προσεχές χρονικό διάστημα, βάσει των προβλεπόμενων διαδικασιών της ΟΛΘ ΑΕ και θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της εταιρίας (www.thpa.gr).

4716670f84753ca82d32ee87edffff56_L olth_stavloi_1 olth_stavloi_2

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ