ONIRAMA - Θοδωρής Μαραντίνης: Είμαστε πλέον οικογένεια - Karfitsa.gr
Συνεντεύξεις

ONIRAMA – Θοδωρής Μαραντίνης: Είμαστε πλέον οικογένεια

Κοντεύουν να κλείσουν εικοσαετία στην ελληνική μουσική σκηνή.… κι αυτό δεν είναι τυχαίο.  Το να έχει ένα ελληνικό συγκρότημα μια τόσο μακρά και συνεχόμενη πορεία στο χώρο είναι σπάνιο αν όχι μοναδικό φαινόμενο.  Γι’ αυτό με αφορμή τις εμφανίσεις των Onirama στη Θεσσαλονίκη στο Vogue ως τις 6 Οκτωβρίου, θελήσαμε να τους γνωρίσουμε από την αρχή, σαν να μην τους ξέραμε ποτέ.

Συνέντευξη στον ΠΟΛΥ ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟ

Πότε και πώς προέκυψε η ιδέα για τους Onirama;

Πρόεκυψε από φιλία του Διονύση (πρώην μπασίστα του γκρουπ) και του Θοδωρή από το στρατό. Εκεί γνωρίστηκαν και αμέσως μετά, το 2000 σχημάτισαν το γκρουπ με αφορμή κάποιες εμφανίσεις στη μουσική σκηνή «Μεσόγειος» στη Θεσσαλονίκη.

Τι είναι αυτό που σας κρατάει ενωμένους τόσα χρόνια;

Μετά από τόσο καιρό έχουν δημιουργηθεί βαθιές σχέσεις φιλίας και αλληλοεκτίμησης. Είμαστε πλέον οικογένεια. Η αγάπη μας για τη μουσική αλλά και οι κοινοί στόχοι και ένα κοινό όραμα μας κρατάνε μαζί και στην ίδια ενεργειακή συχνότητα.

Αν θα βάζατε κάποιες πολύτιμες στιγμές της κοινής σας πορείας σ’ ένα λεύκωμα, ποιες θα ήταν αυτές;

Είμαστε αρκετά τυχεροί ώστε να μπορούμε να βάλουμε πολλές! Σίγουρα πολλά από τα live μας, η πρώτη φορά που ακούσαμε τραγούδι μας στο ραδιόφωνο, το πρώτο μας no1, τα mad secret concerts, το πρώτο χρυσό δίσκο, η συνεργασία μας με τον Σαββόπουλο και κάθε βήμα αυτής της ευλογημένης πορείας.

Βοηθάει το κλίμα της «παρέας» να ξεπεραστεί το άγχος που από τη φύση της έχει αυτή η δουλειά;

Σίγουρα. Είναι πολύ σημαντικό σε στιγμές δύσκολες και στρεσογόνες να έχεις δίπλα σου φίλους και ανθρώπους που ξέρεις πως μπορείς να βασιστείς και να εμπιστευτείς.

Συναυλιακές σκηνές ή μεγάλες πίστες;

Και τα δυο έχουν την ομορφιά και τη μαγεία τους. Αν έπρεπε, όμως, να διαλέξουμε μάλλον θα ήταν οι συναυλίες.

Αν σας προσέγγιζε κάποιο νεοσύστατο συγκρότημα για συμβουλές, τι θα τους λέγατε;

Να έχουν πάντα στόχο και όχημα τη μουσική τους και να μην ξεχνούν ποτέ από πού ξεκίνησαν και τι τους πήγε μπροστά!

Σκέφθηκε ποτέ κανείς από σας το ενδεχόμενο της solo καριέρας;

Όχι,  δεν υπήρξε ποτέ τέτοια ανάγκη. Μια πολύ μεγάλη ομορφιά αυτού του γκρουπ είναι η καλλιτεχνική ελευθερία που δίνει στον καθένα μας να εκφραστεί!

Ο Θοδωρής Μαραντίνης υπήρξε κριτής σε talent show.  Πόσο πιστεύετε σ’ αυτή τη διαδικασία;  Μπορεί ένα talent show να γίνει η βάση για μια καριέρα;

Δυστυχώς η ιστορία έχει αποδείξει πως είναι δύσκολο να κάνουν καριέρα στην ελληνική αγορά όλα αυτά τα παιδιά. Από την άλλη, όμως, δεν παύει να δίνει το βήμα και να στρέφει τα φώτα έστω και για λίγο πάνω σε κάποια ταλέντα. Αυτό είναι ένα μικρό πρώτο βήμα. Τα υπόλοιπα εξαρτώνται από το κάθε παιδί, πώς θα τα διαχειριστεί και τι έχει να παρουσιάσει.

Πόσο ενοχλεί όταν η αναγνωρισιμότητα στρέφει αδιάκριτες ματιές και στην προσωπική ζωή του καλλιτέχνη;

Όσο κι αν καταλαβαίνεις πως είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι αυτής της δουλειάς πάντα θα είναι κάπως δυσάρεστο και αφύσικο.   Οπότε μαθαίνεις να ζεις μ’ αυτό και να διαφυλάσσεις τα κομμάτια που εσύ θέλεις όσο καλύτερα μπορείς.

Το νέο τραγούδι «Πού ήσουν χθες;»  είναι προπομπός για ένα καινούριο άλμπουμ, ίσως;

Ναι. Αποτελεί το πρώτο δείγμα από το άλμπουμ που θα ακολουθήσει. Έχουμε ήδη αρκετό υλικό και δουλεύουμε ακόμα ώστε να το φτάσουμε στο επιθυμητό επίπεδο.

Ποια είναι τα σχέδια για τη σεζόν μετά το Vogue;

Καινούργιο τραγούδι και εμφανίσεις στην Αθήνα!

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ