Επιχειρηματικό  βοριαδάκι…

ΣΚΥΘΡΩΠΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΟΥ «ΟΧΙ» γεμάτη «κακώς κείμενα» και συνεχείς υποχωρήσεις είναι η φετινή επέτειος. Καθημερινά γινόμαστε αποδέκτες δυσάρεστων ειδήσεων που καταρρακώνουν την αξιοπρέπεια της ζωής μας, την ιστορία μας, τη θρησκεία μας και την πατρίδα μας. Ζούμε σε μια εποχή που δυστυχώς, κυριαρχούν οι εκπτώσεις στις αξίες και τα ιδανικά μας, προς χάριν της οικονομίας και της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης.
Γράφει ο Πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Επικοινωνίας  Ντίνος Κωστόπουλος
Τι ειρωνεία αλήθεια… Γι’ αυτά που ο υπερήφανος Ελληνικός λαός, πριν από 80 χρόνια, σήκωσε το ανάστημά του και είπε «ΟΧΙ» στην υποδούλωση του άξονα Γερμανίας – Αλβανίας – Ιταλίας και Βουλγαρίας, που είπε «ΟΧΙ» στην καταπάτηση των δημοκρατικών αξιών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, σήμερα αντί να επιβραβεύεται, να τιμωρείται και μάλιστα από εκείνους κυρίως που αιματοκύλησαν ολόκληρη την Ευρώπη.
Προς χάριν της ευρωπαϊκής σταθερότητας, μας επέβαλλαν με τα μνημόνια αβάσταχτους φόρους χωρίς τελειωμό, ενώ ταυτόχρονα λεηλατούν συστηματικά όλη τη δημόσια και ιδιωτική περιουσία της χώρας, καταπατώντας το Σύνταγμα και τους Νόμους του Κράτους. Χιλιάδες ελληνικές επιχειρήσεις έκλεισαν, επέβαλαν μισθούς και συντάξεις πείνας, η ανεργία εκτοξεύτηκε, πάνω από 300.000 έλληνες αναγκάστηκαν να φύγουν προς αναζήτηση εργασίας στο εξωτερικό και πολλές χιλιάδες συμπολιτών μας που δεν άντεξαν τον εξευτελισμό έβαλαν τέλος στη ζωή τους. Αυτή είναι η «αλληλεγγύη» που βιώνει σήμερα ο άλλοτε υπερήφανος και ηρωϊκός Ελληνικός λαός μας…
Οι αντοχές μας μετά από δέκα χρόνια σκληρής φορολογίας και λεηλασίας του τόπου έχουν καμφθεί και εμείς μοιάζουμε με ανίκανα ανθρωπάκια που δέχονται στωϊκά οτιδήποτε τους επιβάλλουν. Πρέπει να ξυπνήσουμε επιτέλους από το λήθαργο της εθνικής μας αδιαφορίας και ψευδαίσθησης και να δούμε καθαρά την αλήθεια. Αν η  Ελλάδα σήμερα δέχεται ευθεία απειλή πολέμου από τον «ταραξία» της περιοχής την Τουρκία, σύμμαχο της Γερμανίας κατά τον Β’ Π.Π. είναι «κοινό μυστικό» σε όλη την Ευρώπη ότι όλες αυτές οι προκλήσεις που δέχεται η χώρα μας εδώ και δέκα χρόνια με συνεχείς παραβιάσεις της εθνικής της κυριαρχίας, γίνονται με την ανοχή και την υποστήριξη της Γερμανίας. Η ιστορία επαναλαμβάνεται…
Σε αυτήν την κομβική στιγμή που βιώνει η χώρα μας, άλλες υποχωρήσεις δεν επιτρέπονται. Μας επέβαλαν τα μνημόνια κάνοντας το «ΟΧΙ» του λαού «ΝΑΙ» – Μας υποχρέωσαν δια της βίας να παραχωρήσουμε το όνομα της Μακεδονίας μας στους Σλάβους και τώρα μας οδηγούν σιγά-σιγά στο ξεπούλημα του Αιγαίου και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων στη Μεσόγειο.
Η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 αποτελεί σύμβολο των αγώνων των Ελλήνων, που μας καλεί να ξαναβρούμε τον βηματισμό μας, ενάντια στα σχέδια που εξυφαίνουν ξανά οι εχθροί της δημοκρατίας, του δικαίου και της ελευθερίας. Μακάρι το Έπος του ’40 να μας εμπνεύσει και να μας δώσει τη δύναμη να βροντοφωνάξουμε το δικό μας «ΟΧΙ» για να χτίσουμε ξανά μια κοινωνία ακμαία και υγιή σε στέρεες βάσεις, χωρίς μνημόνια και εποπτείες, βάζοντας τέλος στην οικονομική λεηλασία του τόπου που μας επέβαλαν οι «θεσμοί» της αλληλεγγύης και χωρίς τις απαράδεκτες απειλές και διεκδικήσεις του «κράτους-ταραξία» της περιοχής που ως γνωστόν εξοπλίζεται συνεχώς από την Γερμανία.  Γιατί αυτό, το χρωστάμε στην πατρίδα μας και στις επόμενες γενιές.
Οι εργασίες της Επιτροπής διήρκεσαν μέχρι 28 Ιουλίου 2016, ημερομηνία κατά την οποία κατατέθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής η Έκθεσή της. Οι συνέπειες του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου στην Ελλάδα και τους πολίτες της υπήρξαν τρομακτικές και ανεπανόρθωτες.

Οι ζημίες που προκλήθηκαν από Γερμανούς, Ιταλούς και Βούλγαρους αφορούν:

  1. Θανατώσεις με διαφόρους τρόπους, τραυματισμούς και πρόκληση αναπηριών με διαφόρους τρόπους, εγκλεισμούς σε στρατόπεδα συγκέντρωσης με καταναγκασμό σε εργασία, φυλακίσεις, αφαίρεση ή καταστροφή ιδιωτικών περιουσιών λόγω αρπαγών, κλοπών και άλλων μέσων κ.λπ..
  2. Καταστροφή ή διαρπαγή ή αφαίρεση υποδομών και εγκαταστάσεων (σιδηροδρόμων, οδών κ.λπ.), πολεμικού και στρατιωτικού υλικού, εκκλησιών, μουσείων, κατοικιών, οδών, πλατειών, βιομηχανιών, πλοίων, χρυσού, υδραυλικών έργων, γεωργικών προϊόντων, αγροτικών εγκαταστάσεων και φυτειών, αλυκών, μεταλλείων, λουτροπόλεων, κτηνοτροφιών, δασικού πλούτου κ.ά.
  3. Καταβολές σε μετρητά στα γερμανικά και ιταλικά στρατεύματα κατοχής (κατοχικό δάνειο).
  4. Κλοπή αρχαιολογικών θησαυρών.

Υπό την ανωτέρω κατηγοριοποίηση οι αξιώσεις της Ελλάδας αφορούν:

  1. Πολεμικές αποζημιώσεις για τις υλικές καταστροφές και διαρπαγές,
  2. Πολεμικές επανορθώσεις των θυμάτων και των συγγενών των θυμάτων,
  3. Αποπληρωμή του κατοχικού δανείου,
  4. Επιστροφή των κλεμμένων αρχαιολογικών θησαυρών και εκκλησιαστικών κειμηλίων.

Μαρκ Μαζάουερ για πρώτη φορά στα γερμανικά, στον πρόλογό του ο ιστορικός λέει πως αυτή η χώρα, η χώρα μας, δεν συνήλθε ποτέ από τις καταστροφές που υπέστη κατά τη διάρκεια της τριπλής κατοχής. Σύμφωνα με το πόρισμα πληρώσαμε το μεγαλύτερο τίμημα σε σχέση με τον πληθυσμό.
Η Θεσσαλονίκη είναι η δεύτερη πόλη σε εξόντωση μετά τη Βαρσοβία με εξόντωση του 46% του πληθυσμού, που ήταν εβραικός πληθυσμός. Υπάρχει ειδική αναφορά στο πόρισμα για την πόλη. Η Θεσσαλονίκη είχε υποστεί απώλεια στο ύψους του 12% πριν ξεκινήσουν τα τρένα του θανάτου.
Στο πόρισμα αναγνωρίζεται ακόμη πως η Ελλάδα ουδέποτε παραιτήθηκε των αξιώσεών της. Εξαιρείται φυσικά η Χούντα η οποία τίμησε το δοσιλογικό παρελθόν της και καταψήφισε τις αξιώσεις».
«Και ένα μάρκο να υπήρχε έπρεπε να το είχαμε διεκδικήσει, όπως είχε πει ο Μανώλης Γλέζος», πρόσθεσε ο κ. Μηταφίδης. «Η αντίσταση είχε τεράστια συμβολή στη διασυμμαχική νίκη. Μετά το τέλος του πολέμου προείχε η ανασυγκρότηση της Γερμανίας και έγιναν λεόντειες ρυθμίσεις για το γερμανικό χρέος.
Η συνολική απαίτηση της χώρας μας έναντι της Γερμανίας σύμφωνα με το πόρισμα της Κοινοβουλευτικής επιτροπής Διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών ανέρχεται σε πάνω από 269 δισ. ευρώ (269.547.995.854).
Συνολικά το ποσό φτάνει σε πάνω από 300 δισ. ευρώ μαζί με τους τόκους και αφορά το κατοχικό δάνειο, οικονομικές αποζημιώσεις ιδιωτών, την εβραϊκή κοινότητα, τις πολιτιστικές καταστροφές και μια σειρά άλλων θεμάτων.
Η ψήφιση του πορίσματος θα αποτελέσει την απαρχή της επίσημης διεκδίκησης της Αθήνας προς το Βερολίνο. Να σημειωθεί ότι στο ποσό αυτό δεν περιλαμβάνονται οι απαιτήσεις για αποζημιώσεις από την απώλεια ανθρώπινων ζωών ή αναπηριών.
Εν συνεχεία το πόρισμα θα συζητηθεί στο γερμανικό κοινοβούλιο και το Ευρωκοινοβούλιο, ενώ αναμένεται συνάντηση του κ. Βούτση με τον κ. Σόιμπλε, με την ημερομηνία να μην έχει καθοριστεί ακόμη, όπως αποκάλυψε ο Βασίλης Σκουρής. Μετά τη ψήφιση, το πόρισμα θα ανοίγει το δρόμο για τη δικαστική αξίωση των αποζημιώσεων στο Δικαστήριο της Χάγης.
 
.