Γ. Παπαγεωργίου: Οι Νέοι, το κεφάλαιο της Ελλάδας

Με αυτό το πνεύμα ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, εξήγγειλε τα Μέτρα της Κυβέρνησης από την ΔΕΘ το προηγούμενο Σάββατο. Ξεκίνησε από τους νέους και δεσμεύτηκε να παλέψει ώστε να αλλάξει η καθημερινότητα αλλά και γενικότερα η ζωή τους. Μέτρα που ξεκίνησαν ήδη με την ασφαλιστική μεταρρύθμιση για τους νέους εργαζόμενους, καθώς ψηφίστηκε το νομοσχέδιο που αφορά το Ασφαλιστικό.

Σε κάθε συνάντηση ή συζήτηση με εκπροσώπους της Νέας Γενιάς υπήρχε μια μόνιμη ανησυχία για το μέλλον και μια αδιόρατη καχυποψία, ότι «δεν θα κατάφερναν ποτέ να πάρουν σύνταξη». Ε λοιπόν, το Ασφαλιστικό Νομοσχέδιο φιλοδοξεί να απαντήσει στις βάσιμες επιφυλάξεις όσων κάνουν τα πρώτα επαγγελματικά τους βήματα. Να άρει τις αμφιβολίες τους, πριν αυτές τους οδηγήσουν στη «μαύρη» ή «γκρίζα» απασχόληση. Και επιτέλους, να αποδείξει ότι «τίποτα δεν πάει χαμένο».

Το νέο κεφαλαιοποιητικό ασφαλιστικό σύστημα σπάει τα δεσμά του παρελθόντος, απελευθερώνοντας τη δύναμη του αύριο. Γιατί στο εξής, κάθε νέος μας θα γνωρίζει ότι ο μόχθος του θα αποταμιευτεί έξυπνα και σωστά, διασφαλίζοντας το δικό του αύριο με ασφάλεια και σιγουριά. Και συνεχίζουν τα μέτρα να ενισχύουν τη Νέα Γενιά : Τί μεγαλύτερη  φροντίδα για τον νέο εργαζόμενο που θα επιδοτηθεί με 600€ στην πρώτη του πρόσληψη και τί ανακούφιση για τον εργοδότη, η επιδότηση των 600€ για κάθε νέα πρόσληψη πλήρους απασχόλησης για νέους εργαζόμενους χωρίς προϋπηρεσία? Πόσα χαμόγελα θα προστεθούν στην ελληνική οικογένεια όταν τα παιδιά τους θα έχουν πρόσβαση σε θέση εργασίας, καθώς αυξάνονται οι επιδοτούμενες θέσεις από 100.000 σε 150.000? Πόση οικονομική αιμορραγία θα σταματήσει με την κατάργηση φόρου στις γονικές παροχές και δωρεές και με την επέκταση του στεγαστικού επιδόματος 1000€ στους σπουδαστές δημοσίων ΙΕΚ για οικογένειες με χαμηλό εισόδημα ? Μέτρα πρωτοποριακά, σύγχρονα, ψηφιακά.

Δώρα, στην κυριολεξία, η κατάργηση του ειδικού τέλους κινητής τηλεφωνίας για φθηνότερη πρόσβαση στο διαδίκτυο, τα 50GB για τους εμβολιασμένους νέους 15-17 ετών , η καθιέρωση  του ψηφιακού πορτοφολιού ώστε να μαζεύει ο κάθε νέος τις παροχές του κράτους και να τις διαχειρίζεται όπως θέλει.

Όλα αυτά τα μέτρα έναν στόχο έχουν: να δώσουν προβάδισμα στη Νέα Γενιά, να την βγάλουν από τα γρανάζια του παρελθόντος.

Σαφώς δεν μπορούν να την απαλλάξουν από το παρελθόν. Αλλά σίγουρα μπορούν να την οδηγήσουν σε ένα φωτεινότερο μέλλον. Γιατί το μέλλον της ανήκει.