, Παρασκευή
12 Απριλίου 2024

search icon search icon

Η δολοφονία, για την ιδεολογία τους, είναι…ηρωισμός!

Μελίνα-ΚαραπαναγιωτίδουΤης Μελίνας Καραπαναγιωτίδου

Θα ρισκάρω μία πρόβλεψη που μακάρι να μη βγει αληθινή… Μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι οι δημοσκοπήσεις θα παρουσιάσουν… ΑΝΟΔΟ για το κόμμα της ΧΑ ! Αυτό μπορεί να φαίνεται… απίστευτο, έξω από κάθε λογική ερμηνεία με συμβατικές μεθόδους του εκλογικού σώματος και της κοινής γνώμης, αφού η μέχρι τώρα ανάλυση στατιστικών (και δημοσκοπικών δεδομένων) λέει πώς όταν ένα κόμμα συγκλονίζεται από ανάρμοστες και μεμπτές συμπεριφορές, κριτικάρεται και αποδοκιμάζεται στα ΜΜΕ και στην κοινωνία , τότε καταρρέει στις δημοσκοπήσεις. Αυτό, όμως, ΔΕΝ θα συμβεί στη Χρυσή Αυγή!

Όποιος έχει το θάρρος να κοιτάξει κατάματα το… «κτήνος», θα δει τη λάμψη και τη δύναμη της απόλυτης κακίας του. Ως ιστορικό παράδειγμα θα σας αναφέρω ότι την εποχή που το Εθνικοσοσιαλιστικό κόμμα του Χίτλερ (την περίοδο της δημοκρατίας της Βαϊμάρης) δολοφονούσε, τρομοκρατούσε και διέλυε την τάξη, οι δημοσκοπήσεις το …ανέβαζαν όλο και ψηλότερα κι αυτό γιατί ο σκληρός πυρήνας των ψηφοφόρων του, θρέφεται από το μίσος και βία.

Το να μαχαιρώσεις έναν αντίπαλο στο δρόμο, είναι για την ιδεολογία του συγκεκριμένου κόμματος, ένας… ηρωισμός, μια παλικαριά, μία θαρραλέα πράξη (αίμα και τιμή). Ο θούριος των ταγμάτων εφόδου S.A. έλεγε «τροχίστε τα μεγάλα μαχαίρια σας στα πεζοδρόμια…» αλλά εκατοντάδες χιλιάδες έτρεχαν να συνταχθούν στις τάξεις τους!

Ταυτόχρονα υπάρχουν κι αυτοί – που θα γίνονται περισσότεροι – αφού δικαίως έχουν απογοητευθεί – όσο δεν πάει – απο το πολιτικό σύστημα! Αυτοί που θα στραφούν στην κάλπη για να…εκδικηθούν τους πολιτικούς που τους οδήγησαν στην εξαθλίωση, την ταπείνωση, τα λουκέτα, στα πρόθυρα αυτοκτονίας και την ανεργία. Θα ψηφίσουν Χρυσή Αυγή διότι όσο …χειρότερο κόμμα γίνεται ή είναι, τόσο γλυκύτερη θα γίνεται και θα είναι η… εκδίκηση!

Άρα η ομαδική επίθεση και ανάδειξη του «δολοφονικού προσώπου» της ΧΑ όχι μόνο δεν θα την περιορίσει, αλλά αντιθέτως θα την…επεκτείνει! Ο φυσικός χώρος της ΧΑ είναι οι οδομαχίες, οι τσαμπουκάδες, η μανία και η μισαλλοδοξία. Με τις καταδίκες, την περιφρόνηση και την αποπομπή δεν πετυχαίνουμε τίποτα. Ίσα ίσα αυτό επιδιώκει αυτός ο …πολιτικός οργανισμός, να είναι ένας απομονωμένος, ισχυρός και επικίνδυνος.

Ο μοναδικός τρόπος αντιμετώπισης, είναι να τους …προβάλλουμε, αφού είναι μέρος του συστήματος που πολεμούν, με όλα τα ευεργετήματα! Ακόμη κι αυτό της προβολής μέσα απο το κανάλι της Βουλής και των άλλων ΜΜΕ. Αφήστε τους να μιλήσουν! Καλέστε τους σε δήμους, σωματεία, πανηγύρια, πανεπιστήμια, τηλεοπτικά πάνελ! Δώστε τους βήμα για να διαδοθούν οι θέσεις τους! Ρωτήστε τους για τη μακροοικονομία, τη βιομηχανική παραγωγή, τη διπλωματία. Βάλτε τον κ. Κασιδιάρη να απαντήσει σε ζητήματα Ευρωπαϊκής πολιτικής ή κάποιον άλλον που του μοιάζει για επενδύσεις γεωπολιτικού χαρακτήρα. Ακόμη καλύτερο, κάποιον πιο μοντέρνο- πχ με το τατουάζ σβάστικα- να αναλύσει τα θέματα της ΑΟΖ και της υφαλοκρηπίδας.

Ίσως οι ψηφοφόροι – εκδικητές το ξανασκεφθούν ακούγοντας τους και αποφασίσουν ψυχραιμότεροι για το παρόν και το μέλλον αυτού του τοπου…

 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.