02:33, Παρασκευή
28 Ιανουαρίου 2022

Ο κ. Μητσοτάκης και η Κυβέρνησή του, μας υποτιμά και μας κοροϊδεύει

Οι νέοι και οι νέες είναι οι μεγάλοι χαμένοι των κρίσεων. Όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά παντού σχεδόν στην Ευρώπη και τον δυτικό κόσμο. Το χάσμα γενεών μεγαλώνει. Σε όλα τα επίπεδα. Στην ποιότητα ζωής, τις παροχές, τις ευκαιρίες. Οι νέοι σήμερα κληρονομούμε έναν κόσμο επιβαρυμένο, από το δημόσιο χρέος μέχρι την κλιματική κρίση. Σε αντίθεση με τη γενιά των γονιών μας, δεν βλέπουμε μπροστά μας καλύτερες μέρες. Αλλά νέες δοκιμασίες, νέα αδιέξοδα. 

Οι νέοι δεν είναι όλοι ίδιοι. Υπάρχουν αυτοί που κληρονομούν και έχουν,  και αυτοί που δεν κληρονομούν τίποτα και πρέπει να τα βγάλουν πέρα μόνοι τους. Αυτοί που κουβαλάνε την οδυνηρή εμπειρία της οικονομικής κρίσης, που είδαν στην τρυφερή τους ηλικία τους γονείς τους να στριμώχνονται, που πρέπει να εργαστούν ενώ σπουδάζουν, που θα δουλέψουν για “μαύρα”, ανασφάλιστοι σε δουλειές που δεν τους αρέσουν. 

Η Παράταξή μου, το ΠαΣοΚ, έδωσε αγώνες για αυτούς τους νέους, για να κοιτάνε ίσα στα μάτια τους πρώτους. Για να έχουν στον ήλιο μοίρα, για να ζουν καλύτερα από τους γονείς τους. Και όχι να περιμένουν με το χέρι απλωμένο. 

Κουράστηκαμε από το διαρκές πατρονάρισμα και τη διαχείριση της δυστυχίας μας. Τα “πρέπει”, τα “μη”, το “δούναι και λαβειν” για να βγει η μέρα ή ο μήνας. 

Ο κ. Μητσοτάκης και η Κυβέρνησή του, μας υποτιμά και μας κοροϊδεύει. Υπόσχεται ενίσχυση 1200 ευρώ στην έναρξη της επαγγελματικής ζώης που δια μαγείας μέσα σε λίγες μέρες μετατρέπονται σε 100 ευρώ για 6 μήνες. Εμπαιγμός και πρόκληση. Μας έβαλε στη γωνία, μας φόρτωσε την έξαρση της πανδημίας, μας στερεί την πρόσβαση στο δημόσιο πανεπιστήμιο, μας βάζει αστυνομία να τους επιτηρεί, μας στέλνει στο σχολείο χωρίς ασφάλεια, στη δουλειά χωρίς υπερωρίες και χωρίς προστασσία, την ώρα που βασιλεύει η αδιαφάνεια, ο συγκεντρωτισμός, ο αυταρχισμός, ο πλουτισμός λίγων και εκλεκτών, η αλλεργία σε κάθετι δημόσιο. 

Τώρα, όσο ποτέ, χρειάζεται σχέδιο, μια διαδρομή στήριξης και ελπίδας για κάθε νέο άνθρωπο. Από τη στιγμή που έρχεται στον κόσμο μέχρι την ώρα που παίρνει τη ζωή στα χέρια του, που θα του λέει ότι η Πολιτεία έιναι δίπλα του, με εμπιστοσύνη, αξιοπρέπεια, ποιότητα και δικαιοσύνη και κυρίως σεβασμό. Αυτή είναι η υπόσχεση του Κινήματος Αλλαγής στη Νεολαία της χώρας.

Ο Γιώργος Τσούμας είναι Επικεφαλής του Δικτύου Νεολαίας του Κινήματος Αλλαγής