Παλιά είχαμε κι ένα όνομα…

filoi-i-agapitoi-arithmoi

Καλημέρα, ονομάζομαι αριθμός παροχής ηλεκτρικού ρεύματος τάδε, με αριθμό ταυτότητας τάδε και ΑΦΜ τάδε. Έχω αλλάξει ταυτότητα – μου πήραν την παλιά αλλά ευτυχώς μου άφησαν λίγο μυαλό – παρακαλώ να αλλάξετε τα στοιχεία που είναι συνδεδεμένα με τον αριθμό παροχής μου. Εντάξει;

“Ναι, μεν, αλλά… ” μου απαντά η κυρία της ΔΕΗ (η οποία τυγχάνει με επώνυμο που παραπέμπει στην επανάσταση του 21 κσι με κάτι τέτοια πολύ ενθουσιάζομαι) “Θα κρατήσω τον αριθμό της ταυτότητας από το τηλέφωνο, αλλά  θα μου στείλετε ΚΑΙ ένα… φαξ* με φωτοτυπία του εκκαθαριστικού  για να φαίνεται το ΑΦΜ (μουτζουρώνω διεύθυνση και εισοδήματα) φωτοτυπία της νέας ταυτότητας και τον αριθμό παροχής” μου λέει.

Οκ, να το κάνω κι αυτό, διότι εγώ έχω περάσει τα 40 και η μάνα μου έζησε και το 40 κι όσο να πεις ξέρω από δύσκολα και “δεν μασάω” από κάτι τέτοια του περασμένου αιώνα, την εποχή του διαδικτύου.  Αφού τα προχωρώ όλα – και με το νόμο της ΔΕΗ – τηλεφωνώ στην εξυπηρέτηση πελατών για να τσεκάρω ότι έλαβαν επιτυχώς την τηλεομοιοτυπία*.

Καλημέρα σας, ξανά-μανά, είμαι ο αριθμός παροχής τάδε, με ΑΦΜ τάδε και νέο αριθμό ταυτότητας τάδε. Μήπως η κυρία με το ηρωικό επώνυμο είναι εκεί; Μου πε να στείλω ένα φαξ υπόψη της στον αριθμό τάδε και θέλω να διαπιστώσω αν το έλαβε. “Μπα δεν γίνεται αυτό!” μου απαντά ο κύριος (που δεν συγκράτησα το επώνυμο διότι δεν ήταν ηρωικό) Μα γιατί; Τμήμα εξυπηρέτησης πελατών δεν πήρα; Δεν πάτησα το σωστό μπουτόν; “Όχι τμήμα εξυπηρέτησης πελατών είμαστε όμως αυτό που ζητάτε δεν γίνεται, αφού το στείλατε στο νούμερο που σας είπε , το πήραμε…”  Οκ, το αφήνω στην τύχη, πρώτη ή τελευταία φορά θα είναι;

Αν “δεν έμενα” από μπαταρία αυτοκινήτου, λίγο αργότερα, και δεν αναγκαζόμουν να τηλεφωνήσω στην ΕΛΠΑ  μάλλον θα το ξεχνούσα κι αυτό όπως και πολλά άλλα καθημερινά που με… “ζαρώνουν” λίγο λίγο. Έλα μου, όμως “που έμεινα” και τηλεφώνησα χωρίς να θυμάμαι τον αριθμό των πινακίδων! Τι κι αν έλεγα το όνομα μου, το ΑΦΜ μου,  τον αριθμό ταυτότητας παλιάς και καινούριας. Κι εκεί στην οδική βοήθεια με… νούμερο με είχαν!

@karapanagiotidu