Σ. Αλεξίου: Οι νέοι είναι το πειραματόζωο της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Από την πρώτη στιγμή της ανάληψης της εξουσίας από τη ΝΔ, οι νέοι άνθρωποι στοχοποιήθηκαν πολλαπλώς και πολύπλευρα, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα την ευθύνη που τους έριξε η κυβέρνηση για την εξάπλωση της πανδημίας. Πολλές φορές αποτέλεσαν τα εξιλαστήρια θύματα, πίσω από τα οποία κρύφτηκαν οι εγκληματικές κυβερνητικές ευθύνες και άλλες φορές δέχθηκαν την άγρια κρατική καταστολή, όταν αντέδρασαν στα σχέδια που τους ετοιμάζει ο Κ. Μητσοτάκης.

Πάντα, όμως, αποτελούσαν το πειραματόζωο αυτής της κυβέρνησης για να εφαρμόσει τις πιο ακραίες πολιτικές, καταστρέφοντας το μέλλον των νέων, καθώς η κοινωνία που οραματίζεται αφορά την ευημερία των λίγων εις βάρος των πολλών.

Ο Κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του βρίσκονται σε πανικό. Αφού, ισοπέδωσε την κοινωνία, χρησιμοποιώντας την πανδημία ως ευκαιρία για να εφαρμόσει τις πιο αντικοινωνικές πολιτικές και στοχοποίησε τη γενιά μας επανειλημμένα, ο πρωθυπουργός των ελίτ προσπαθεί να προσεγγίσει τους νέους ανθρώπους.

Αφού τους πέταξε έξω από τα πανεπιστήμια, δημιουργώντας μια στρατιά πελατών για τα ιδιωτικά κολέγια, τους έβαλε να δουλεύουν με μισθούς της τάξης των 200 ευρώ, χωρίς δικαιώματα και προστασία στην εργασία, εισάγει την παιδική εκμετάλλευση στην καθημερινότητά μας στέλνοντας προσφυγόπουλα να εργαστούν σε ξενοδοχεία, προσπάθησε να τάξει μια σειρά μέτρων στην ομιλία του στη ΔΕΘ.

Είδαμε έναν πρωθυπουργό ως εργολάβο εταιρειών κινητής τηλεφωνίας και ηθοποιό ταυτόχρονα, κοροϊδεύοντας και εμπαίζοντας τη γενιά μας, να αυτοβαυκαλίζεται για την επαφή του με την κοινωνία και τις επιτυχίες του, οι οποίες έχουν οδηγήσει σε τραγικό αδιέξοδο και ανασφάλεια την πλειοψηφία των νέων ανθρώπων. Απουσίασε από τα ραντάρ του πρωθυπουργού η πραγματικότητα που βιώνουν και τα πραγματικά τους προβλήματα. Μοίρασε ψίχουλα στους νέους και τις νέες, αφού οι παροχές αυτές αποτελούν μονάχα ένα ελάχιστο ποσό στα μέτρα που ανακοίνωσε και επανέφερε ως καινούρια ήδη ενεργοποιημένα προγράμματα του ΟΑΕΔ.

Όμως, ο Κ. Μητσοτάκης ούτε θέλει, ούτε μπορεί να απευθυνθεί στην τεράστια κοινωνική πλειοψηφία.

Η νέα γενιά του έχει γυρίσει την πλάτη, δεν περιμένει τίποτα άλλο από αυτή την κυβέρνηση.

Ο χρόνος της μετρά αντίστροφα και πολύ σύντομα θα γίνει παρελθόν.

Ο Σωτήρης Αλεξίου είναι ο γραμματέας της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ