, Τετάρτη
21 Φεβρουαρίου 2024

Συνέδριο προοπτικής και ευθύνης

του Θεόδωρου Καράογλου*

«Το 9ο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας,δεν είναι το τέλος μιας εποχής, αλλά η  μετάβαση σε μια νέα πολιτική περίοδο, η οποία απαιτεί το συγκερασμό πολιτικών δυνάμεων για την αντιμετώπιση των μεγάλων προκλήσεων του σήμερα.

Η αλήθεια είναι πως τις τελευταίες εβδομάδες ζήσαμε πρωτόγνωρες πολιτικές καταστάσεις. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα σχηματίστηκε δικομματική κυβέρνηση από δυο πολιτικούς πόλους οι οποίοι, αν και ξεκινούν από διαφορετική ιδεολογική αφετηρία, παραμέρισαν τις διαφορές τους και υπερασπίζονται τις κατακτήσεις της σημερινής Ελλάδας, ξεπερνώντας τα κληρονομικά λάθη του παρελθόντος.

Μέσα σε αυτό το περιβάλλον, χιλιάδες πιστοί εργάτες της παράταξης συγκεντρωνόμαστε στην Αθήνα για να αποδείξουμε ότι υπάρχει ελπίδα και προοπτική για τον τόπο.

Ως κόμμα ευθύνης, η Νέα Δημοκρατία ηγείται μιας μεγάλης μεταρρυθμιστικής προσπάθειας, η οποία αποσκοπεί στη δημιουργία μιας οικονομίας που θα προσφέρει θέσεις εργασίας και ενός κράτους που θα απορροφά ανέργους.

Αυτό είναι το δικό μας όνειρο, αυτή είναι η Ελλάδα που οραματιζόμαστε. Και αυτό το όνειρο είναι εφικτό.

Έχοντας ως προτεραιότητα τις μεγάλες αλλαγές που θα δώσουν νέα ώθηση στην Ελλάδα, βάζουμε τέλος στην παρασιτική οικονομία του χθες που μας έσπρωξε στην εύκολη λύση των δανεικών, περιορίζουμε τις φλύαρες φωνές της Αριστεράς που εξακολουθεί να βαδίζει σε δρόμους περιορισμένης ευθύνης και εγγυόμαστε τη σταθερότητα και την ομαλότητα.

Όπως είπε και ο Πρωθυπουργός της χώρας, κ. Αντώνης Σαμαράς, για όλους εμάς τους Νεοδημοκράτες, η σωτηρία της πατρίδας είναι η υπέρτατη ιδεολογία. Το πράξαμε στο παρελθόν, το επαναλαμβάνουμε τώρα, θα το πράξουμε αν χρειαστεί και στο μέλλον.

Είμαστε το κόμμα που το 1974 απεκατέστησε τη Δημοκρατία. Είμαστε η παράταξη που αγωνίστηκε και πέτυχε την ισότιμη συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Οικογένεια και εκείνο που σήμερα καλείται να αποτελέσει το επίκεντρο παραγωγικής πολιτικής, για το ξεκίνημα των μεγάλων θεσμικών αλλαγών που έχει ανάγκη η πατρίδα μας.

Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να δώσουμε προοπτική στις νέες γενιές και όραμα σε όλους τους Έλληνες, ότι η Ελλάδα μπορεί να αναγεννηθεί.

Όσοι  αγνοούν τα σημεία των καιρών και στη συνειδησιακή τους ζυγαριά υπερισχύει το κομματικό συμφέρον, είτε δεν έχουν την αίσθηση του που βαδίζει η χώρα, είτε αδιαφορούν για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει στην κοινωνία μας η δική τους μικροπολιτική και κοντόφθαλμη οπτική.

Υπό αυτήν την οπτική, το 9ο συνέδριο της Ν.Δ. δεν αποτελεί μια εσωκομματική διαδικασία, αλλά μέσα από τις ενωτικές, ανανεωτικές και ελπιδοφόρες εργασίες του, θα αναδείξει την Ελλάδα του αύριο.

*Ο κ. Καράογλου είναι υπουργός Μακεδονίας-Θράκης