Οριστικά στο Europa League η Ξάνθη! - Karfitsa.gr
Αθλητισμός

Οριστικά στο Europa League η Ξάνθη!

europa-league-logo

Μετά την απόφαση της ΟΥΕΦΑ να μην δώσει άδεια συμμετοχής στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις στον ΠΑΣ Γιάννινα, οι Γιαννιώτες προσέφυγαν στο CAS, ώστε να εξαντλήσουν τις πιθανότητες παρουσίας τους στο Europa League. Το Αθλητικό Διαιτητικό

Μετά την απόφαση της ΟΥΕΦΑ να μην δώσει άδεια συμμετοχής στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις στον ΠΑΣ Γιάννινα, οι Γιαννιώτες προσέφυγαν στο CAS, ώστε να εξαντλήσουν τις πιθανότητες παρουσίας τους στο Europa League. Το Αθλητικό Διαιτητικό δικαστήριο όμως, απέρριψε την προσφυγή της ομάδας της Ηπείρου κι έτσι η Ξάνθη θα αγωνιστεί οριστικά πλέον, στα προκριματικά της διοργάνωσης. 

Η απόφαση του CAS:

“Λωζάνη, 16 Ιουλίου 2013

Το Διαιτητικό Δικαστήριο για τον Αθλητισμό (CAS) απέρριψε την προσφυγή που άσκησε η ΠΑΣ Γιάννινα 1966 (Ελλάδα) κατά της απόφασης που ελήφθη στις 26 Ιουνίου 2013, από το τμήμα εκδίκασης της UEFA. Κατά συνέπεια, η ελληνική ομάδα δεν είναι δεκτή στο UEFA Europa League 2013/14.

Σύμφωνα με την αρχική απόφαση της UEFA, ο ΠΑΣ Γιάννινα παραβίασε το UEFA Συστήμα Αδειοδότησης Ομάδων και Οικονομικό Fair Play μετά ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τις ελληνικές φορολογικές αρχές, στις 31 Μαρτίου 2013, καθώς και για το γεγονός ότι κατέθεσε τις οικονομικές καταστάσεις που δεν αντικατοπτρίζει ορθά την πραγματική οικονομική κατάσταση του συλλόγου.

Στην προσφυγή του στο CAS που κατατέθηκε στις 4 Ιουλίου 2013, η ελληνική ομάδα ζήτησε από την απόφαση της UEFA πρέπει να ακυρωθεί, ή, εναλλακτικά, να αντικατασταθεί με νέα απόφαση συμπεριλαμβανομένων των λιγότερο αυστηρών κυρώσεων.

Τα μέλη, μαζί με τους εκπροσώπους και τους μάρτυρες ακούστηκαν κατά τη διάρκεια ακρόασης που πραγματοποιήθηκε στις 15 Ιουλίου 2013 στην έδρα του CAS στη Λωζάνη.

Η επιτροπή του CAS, αποφάσισε να επιβεβαιώσει τη νομολογία του CAS σε σχέση με το οικονομικό fair-play και απέρριψε την προσφυγή. Το CAS εξέδωσε την απόφασή του σήμερα, χωρίς τους λόγους, οι οποίοι θα ανακοινωθούν σε μεταγενέστερη ημερομηνία”.

 

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ