«Όχι» από Σόιμπλε σε νέο κούρεμα - Karfitsa.gr
Οικονομία

«Όχι» από Σόιμπλε σε νέο κούρεμα

Θετικός όμως ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών σε ενδεχόμενο νέας βοήθειας

SOIBLE

Το ενδεχόμενο κουρέματος του ελληνικού χρέους απέρριψε εκ νέου είπε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, δηλώνοντας ωστόσο θετικός σε ένα νέο πακέτο βοήθειας υπό την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της.

Σε συνέντευξη του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC, ο κ. Σόιμπλε έσπευσε να δηλώσει ότι εάν η Ελλάδα χρειαστεί ένα επιπλέον, περιορισμένο όμως, πακέτο στήριξης, τότε η Ευρώπη είναι έτοιμη να το παράσχει. Τόνισε, εξάλλου, ότι η χώρα βρίσκεται στον σωστό δρόμο.

Αναφορικά με τις ανησυχίες των αγορών για το ευρωπαϊκό νόμισμα, ο κ. Σόιμπλε παρατηρεί ότι πλέον το ευρώ είναι ένα από τα σταθερότερα νομίσματα παγκοσμίως «διαλύοντας» τις όποιες επιφυλάξεις των αγορών.

Ο γερμανός ΥΠΟΙΚ αναφέρθηκε και στις αναπτυσσόμενες χώρες, οι οποίες έχουν βρεθεί στο επίκεντρο των αναταράξεων στις παγκόσμιες αγορές. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι κυβερνήσεις τους πρέπει να παραμείνουν πιστές στο στόχο της αναδιάρθρωσης της οικονομίας, ώστε να αποφευχθούν τα δομικά προβλήματα.

Ανέφερε, μάλιστα, ότι το G20, η ομάδα των 20 πλουσιότερων χωρών του κόσμου, θα είναι αλληλέγγυο στις χώρες αυτές, αρκεί οι κυβερνήσεις τους να εφαρμόσουν τα προγράμματα μεταρρυθμίσεων.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ