"Όχι στα αντεργατικά μέτρα του τρίτου μνημονίου" - Karfitsa.gr
Κοινωνία

“Όχι στα αντεργατικά μέτρα του τρίτου μνημονίου”

Ανακοίνωση από το ΕΚΘ για το νομοσχέδιο που αφορά τους πλειστηριασμούς

ergatiko

“Όχι στα αντεργατικά και αντικοινωνικά μέτρα του τρίτου μνημονίου” λέει με ανακοίνωση του το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, στην οποία γίνεται λόγος για το νομοσχέδιο που αφορά τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας αλλά και για τον προϋπολογισμό που “δοκιμάζει για άλλη μια φορά τον ελληνικό λαό”.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Με τη διαδικασία του “κατεπείγοντος” ψηφίστηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας αλλά και τα αντεργατικά και αντικοινωνικά προαπαιτούμενα, την ώρα που η κοινωνία δίνει καθημερινά τη μάχη για την επιβίωση.

Καταλύοντας κάθε δημοκρατική έννοια, το νομοσχέδιο με τα επαχθέστερα μέτρα του τρίτου μνημονίου έρχεται να βάλει σε κίνδυνο την πρώτη κατοικία χιλιάδων πολιτών, ακόμα και εκείνων των αδύναμων νοικοκυριών και μεταξύ άλλων να σκληρύνει τους όρους ρύθμισης των 100 δόσεων.

Παράλληλα, πριν στεγνώσει το μελάνι για τις προωθούμενες ασφαλιστικές αλλαγές που γίνονται χωρίς την ύπαρξη κοινωνικού διαλόγου, έρχονται σήμερα στο φως της δημοσιότητας νέα σενάρια για μειώσεις μισθών που φαίνεται να ζητάει το ΔΝΤ.

Η κατάθεση του προϋπολογισμού και η επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων, δοκιμάζει για ακόμη μια φορά, τον ελληνικό λαό με την επιβολή σκληρών πακέτων λιτότητας και καταστροφικών πολιτικών που τα τελευταία πέντε χρόνια έχουν εξαθλιώσει την κοινωνία.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και η νέα εκλεγμένη διοίκηση του, μαζί με τους εργαζομένους, τους ανέργους και όλους τους πολίτες της πόλης, θα αγωνιστούν ενάντια στα νέα μνημονιακά μέτρα και τις αυταρχικές αποφάσεις που απαξιώνουν τον κοινωνικό διάλογο.

Ο αγώνας μας συνεχίζεται!

 

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.
 

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ