«Όχι» στον Μπάρακ Ομπάμα από το Άγιον Όρος; - Karfitsa.gr
Karfitsomata

«Όχι» στον Μπάρακ Ομπάμα από το Άγιον Όρος;

Με ειδικό αίτημα που φέρεται να έχει μεταβιβαστεί στην Ιερά Επιστασία του Αγίου Όρους στις Καρυές από τον Λευκό Οίκο, φαίνεται να έχει ζητήσει ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα να επισκεφθεί την χερσόνησο του Άθωνα. Η απάντηση των αγιοριτών μοναχών ήταν αποστομωτική και μονολεκτική: ΟΧΙ!

Οπως αναφέρει το lithosfotos οι αγιορίτες μοναχοί αιτιολόγησαν αυτή τους την απάντηση λέγοντας πως είναι μουσουλμάνος και γι αυτό τον λόγο δεν γίνεται δεκτός. Πέρα από το αιτιολογικό, όμως, οι αγιορίτες γέροντες προχώρησαν και ένα βήμα παραπέρα και ζήτησαν από την Επιστασία του Αγίου Όρους να εκδώσει σχετική ανακοίνωση όπου θα καθίστατο σαφές πως ο συγκεκριμένος πρόεδρος των ΗΠΑ είναι ανεπιθύμητος στο “Περιβόλι της Παναγίας”. Η πηγή που μετέφερε την είδηση-αίτημα εκτός Αγίου Ορους, λέγεται πως είναι αγιορίτης γέροντας εγνωσμένης σοβαρότητας και πνευματικής αξίας, ο οποίος κατά την κοσμική του ζωή ήταν στρατιωτικός. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει από πουθενά καμία αναφορά στην ανακοίνωση της Επιστασίας.

Όμως, όπως αναφέρει το agioritikovima.gr, ο συγκεκριμένος γέροντας έγινε δέκτης αιτήσεων επίσκεψης του Αγίου Όρους και από δημοσιότητες της Ελλάδας, στους οποίους απάντησε κάθετα και αρνητικά, λόγω της αμετανόητα προσωπικής ζωής που διάγουν.

Η στάση των αγιοριτών μοναχών κρίνεται απολύτως φυσιολογική, αφού είναι γνωστή η αγάπη τους για τον Θεό, όμως εξίσου γνωστή είναι και η αγάπη τους για την Ελλάδα, την πατρίδα για την οποία προσεύχονται νυχθημερόν.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ