«Όχι τσαπατσουλιές και προχειροδουλειές στην Κεφαλονιά» - Karfitsa.gr
Πολιτική

«Όχι τσαπατσουλιές και προχειροδουλειές στην Κεφαλονιά»

Τι δήλωσε ο Μ. Χρυσοχοϊδης

xrysoxoidis11

Τη δέσμευση του έδωσε ο υπουργός Υποδομών, Μ. Χρυσοχοΐδης, για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών που έχουν προκληθεί στην Κεφαλονιά εξαιτίας των σεισμών, καθώς και την συμπαράσταση του προς τους κατοίκους που βιώνουν δύσκολες στιγμές, ως αρμόδιος για τον συντονισμό των δράσεων στο νησί.

Ο υπουργός Υποδομών δήλωσε: «Βρισκόμαστε σε μια κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Όλες οι διαδικασίες πρέπει να έχουν τον χαρακτήρα της καταδρομικής επιχείρησης. Η καταδρομική επιχείρηση δεν είναι άλλη από εκείνη που γίνεται πολύ προγραμματισμένα, πολύ υπολογισμένα, πολύ μελετημένα, αλλά ακαριαία, πολύ γρήγορα και τελικώς αποτελεσματικά. Αυτό είναι η καταδρομική επιχείρηση. Όχι, δηλαδή, τσαπατσουλιές, όχι προχειροδουλειές, αλλά πολύ σίγουρες δουλειές με καλό αποτέλεσμα, πολύ γρήγορα. Αυτό σημαίνει γνώση. Να έχουμε γνώση απαραίτητη του τι συμβαίνει εδώ, στον τόπο».

Ο Μ. Χρυσοχοΐδης βρίσκεται από το πρωί στην Κεφαλονιά, συνοδευόμενος από υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου, προκειμένου να διαμορφωθεί μια εικόνα από την μέχρι τώρα κατάσταση, αλλά και για να συντονίσει περαιτέρω δράσεις για το αμέσως προσεχές διάστημα.

Το πρώτο πράγμα που ζήτησε ο υπουργός είναι να ενημερωθεί για τα θέματα Πολιτικής Προστασίας, φιλοξενίας των ανθρώπων και προσωρινής στέγασης, αλλά και για την αποκατάσταση των άμεσων λειτουργιών του νησιού, που αφορούν στα σχολεία, στην ύδρευση, την αποχέτευση, τα θέματα δημόσιας υγείας, καθώς και για ορισμένες δημόσιες υποδομές, που έχουν προβλήματα, όπως είναι το οδικό δίκτυο, το αεροδρόμιο, και το λιμάνι.

Παράλληλα, ο Μ. Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι ανακοινώθηκαν κάποια μέτρα εξαιρετικά γενναία υπέρ των κατοίκων, ωστόσο ανέφερε «θα μείνει στα χαρτιά, αν αυτή η πολιτική δεν μετατραπεί και δεν μεταφραστεί σε εξυπηρέτηση του κόσμου, που θα είναι ταχεία, αποτελεσματική και θα ικανοποιεί τους ανθρώπους», και όπως συμπλήρωσε το σημαντικότερο είναι η αποτελεσματικότητα και η ανακούφιση των ανθρώπων, άμεσα με όσο το δυνατό λιγότερηγραφειοκρατία, έτσι ώστε να μην ταλαιπωρηθούν ακόμη περισσότερο.

Στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Κέντρο Επιχειρήσεων, στο ΤΕΙ Ιονίων Νήσων υπό τον Μ. Χρυσοχοΐδη συμμετείχαν ο υφυπουργός Εργασίας Β. Κεγκέρογλου, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων Στ. Σιμόπουλος, ο γενικός γραμματέας Συντονισμού Κυβέρνησης Δ. Βαρτζόπουλος, ο γενικός διευθυντής Συγκοινωνιακών Έργων κ. Μακρής, ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης Α. Κατσανιώτης, ο αντιπρόεδρος ΟΑΣΠ Ευθ. Λέκκας, ο γενικός γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας κ. Βασιλάκος, ο πρόεδρος ΕΥΔΑΠ κ. Βαρθολομαίος, ο πρόεδρος ΣΤΑΣΥ κ. Παπαθανάσης, ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Σπύρου, ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλληνίας και Ιθάκης κ. Κουρής, ο δήμαρχος Κεφαλληνίας κ. Παρίσης, εκπρόσωποι των ΤΑΣ, ΟΣΚ και ΥΑΣ, καθώς και εκπρόσωποι του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ